The Climate Miles: loop mee naar Glasgow!

The Climate Miles: loop mee naar Glasgow!

6 oktober 2021 - 29 oktober 2021

Vanuit Groningen lopen we naar Glasgow, waar van 1-12 november de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties plaatsvindt. Deze editie is cruciaal. Het jaar 2030 leek zover weg, maar inmiddels hebben we nog maar 9 jaar om de opwarming van onze aarde onder de 1,5 graden te houden en onze uitstoot naar netto nul te brengen. Op dit moment zien we wereldwijd al wat er gebeurt met een opwarming van ongeveer 1,1 graden. Alleen met een crisisaanpak en een enorme versnelling kunnen we onze planeet leefbaar houden.

Op woensdag 6 oktober geven we het startschot van The Climate Miles in de Eemshaven. Vanaf daar lopen we naar Groningen en vervolgen we de route via Zwolle, Deventer, Apeldoorn, en Utrecht naar Rotterdam. Op maandag 25 oktober stappen we in Rotterdam in de trein naar Edinburgh. Door het mooie Schotse landschap lopen we in 4 dagen naar Glasgow.

Iedereen mag meelopen: voor een dag, een aantal dagen of zelfs de hele maand! We starten en eindigen dagelijks bij een treinstation, waardoor iedereen gemakkelijk kan aan- en afhaken.

Hier kun je je aanmelden.

Terug naar agenda

The Climate Miles: loop mee naar Glasgow!

Eemshaven, Netherlands