Struuntocht en Waddencleanup XS voor de jeugd

Struuntocht en Waddencleanup XS voor de jeugd

31 oktober 2021 - 31 oktober 2021
13.30 - 16.00

Een avontuurlijke dag voor kinderen van basisschoolleeftijd met een film, vogels, wad-diertjes en een waddencleanup!

De middag begint in de filmzaal van Bezoekerscentrum Dollard, met een film over het mooie Dollardgebied. En daarna gauw op pad, om de omgeving zelf te beleven! Er vliegen nu ontzettend veel vogels over, op zoek naar warmere plekken om te overwinteren. Je kunt ze met eigen ogen zien en de gidsen vertellen je er alles over. Ook staat er een struuntocht op de planning, waarbij je wad-diertjes kunt ontdekken. Iedereen krijgt een mooie jutenzak, om tijdens het struinen alle (plastic) rommel die je tegenkomt in te doen! Jaarlijks gaan er ontzettend veel vogels dood doordat zij plastic eten dat door mensen is achtergelaten en aanspoelt vanuit zeeën en rivieren. Dat willen we natuurlijk niet! Wat is de gekste (plastic) troep die jij kunt vinden?

Deelname-informatie
Aanmelden is verplicht:
hier kun je je aanmelden.
Neem je verrekijker mee. Het is verstandig laarzen of stevige waterdichte schoenen aan te doen en kleren die vuil mogen worden.

Deze Waddencleanup XS is een samenwerking tussen Doe Eens Wad, Marketing Groningen, Visit Wadden en Het Groninger Landschap. Op deze manier dragen we samen bij aan het opruimen van de plasticsoep in onze zeeën en oceanen en redden we weer een paar vogellevens!

Terug naar agenda

Struuntocht en Waddencleanup XS voor de jeugd

Dallingeweersterweg 30, Termunten, Netherlands