Struinen langs de Dollard

Struinen langs de Dollard

24 november 2019
13.30 - 15.30

Leef je uit langs de Dollard. Thema: schoonmaakactie op de kwelder

Vanmiddag staan we stil bij de vervuiling van de zee (plastic soep) en de bedreiging daarvan voor vissen en vogels. Op de kwelder en langs de dijk zien we overal zwerfafval liggen. Zelf gaan we een steentje bijdragen aan het verwijderen van deze troep. Met grijpers en afvalzakken gaan we op pad om te kijken wat er allemaal ligt en om het op te ruimen. Als je een mooi stuk drijfhout vindt, kan je er thuis een kunstwerk van maken.

Tijdens het schoonmaken vertellen we ook over de oorzaak van het troebele water in de Dollard en de gevolgen hiervan voor de planten en vissen. We leggen vervolgens uit wat we gaan doen om deze situatie te verbeteren. Wil je meehelpen ons mooie gebied schoon te houden en er zo voor te zorgen dat de oceanen een beetje minder vervuild worden? Geef je dan snel op!

De “struuntocht” is bedoeld voor gezinnen met kinderen en/of opa’s en oma’s met kleinkinderen die onder leiding van gidsen op ontdekking gaan in dit gebied. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar (basisschool) worden actief betrokken bij de natuur.

Deelname-informatie
Het is verstandig om laarzen of stevige/waterdichte schoenen aan te trekken en neem je verrekijker mee!

Aanmelden kan hier.

Terug naar agenda

Struinen langs de Dollard

Dallingeweersterweg 30, Termunten, Netherlands