Stadswandeling langs eetbare planten

Stadswandeling langs eetbare planten

5 juni 2024 - 5 juni 2024
14.00 - 16.30

Wildplukken in de stad? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er op dit moment te vinden zijn? Kijk om je heen en ga alles zien wat eetbaar is. In Nederland zijn volop eetbare planten in het wild te vinden. Alleen de kennis van deze planten is bij de meeste mensen verloren gegaan. Wandel mee en leer meer over lokale culinaire en geneeskrachtige planten in een stedelijke omgeving.

Het doel van de wandeling is dat je na afloop naar huis gaat en in je eigen omgeving eetbare wilde planten gaat herkennen. Tijdens de wandeling gaan we van alles proeven, maar uit respect voor de natuur is het niet de bedoeling dat we gaan ‘oogsten’. De wandeling is inclusief kruidenthee of bloesemlimonade en een wilde snack. Na afloop van de wandeling krijg je een pdf met een selectie van de eetbare planten van dit seizoen, recepten, boektips en andere inspiratie.

Tijdens de stadswandeling gaan we samen:

  • Op zoek naar eetbare wilde planten van het seizoen
  • Eetbare planten leren determineren
  • Eetbare en giftige planten leren onderscheiden
  • De diverse smaken van de eetbare planten proeven
  • Recepten en bereidingen bespreken
  • Kennismaken met de geneeskrachtige kruiden

De wandeling is geschikt voor beginnende wildplukkers en iedereen die meer wil leren over wildplukken in de praktijk. Ook voor kinderen (onder begeleiding van ouders) is de wildplukwandeling heel leuk.

Als je weet wat er in je eigen omgeving groeit, dan kan je bewuster omgaan met de natuur, het eten en de mensen om je heen.

Over de Oosterparkwijk

De Oosterparkwijk werd in de jaren ’20 van de vorige eeuw gebouwd als een model arbeiderswijk. In de jaren ‘50 van de vorige eeuw is de wijk afgebouwd. Er werd rekening gehouden met het plan om de buitenste ringweg rondom Groningen langs de Oliemuldersweg, dwars door de huidige Oosterparkwijk te laten lopen. Het plan ging niet door, maar de sporen zijn nog steeds zichtbaar. De wijk heeft brede wegen met hoge bomen en een groot park (Pioenpark) naast het wijkpark (Oosterpark). De ruime opzet met veel groene parken en bijzondere architectuur zijn kenmerkend voor deze wijk. Er is een grote diversiteit aan eetbare (wilde) planten te vinden.

Aanmelden is verplicht en kan via deze link.

Terug naar agenda

Stadswandeling langs eetbare planten

Linnaeusplein 55, 9713 GP Groningen, Netherlands