Rondleiding bij permacultuur boerderij Het Moeras

Rondleiding bij permacultuur boerderij Het Moeras

29 september 2019
12.45 - 16.30

Bij Het Moeras werken we aan een zelfvoorzienende levensstijl die een positief effect heeft op de natuur. We gebruiken hierbij het permacultuur ontwerpsysteem om een landschap te creëren dat zowel productief als biodivers is en een gezonde levensstijl kan ondersteunen.

De rondleiding begint met informatie over de geschiedenis van Het Moeras. Daarna volgt uitleg over het onderliggende permacultuur ontwerp. Met deze achtergrondinformatie zul je tijdens de rondleiding beter begrijpen hoe de verschillende onderdelen van het systeem samenwerken.

Na dit informatieve gedeelte gaan we de tuin in. We beginnen rond het huis met zones 1 en 2. Hier bekijken we onder andere de kruiden en fruittuin, kippen, houtopslag en regenwater opvang. Daarna volgt een pauze met koffie en thee. Tijdens de tweede helft van de rondleiding bezoeken we de zones 3, 4 en 5. Hier bekijken we onder andere de moestuin en voedselbosweide met geiten en ganzen. Tijdens de rondleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Terug naar agenda

Rondleiding bij permacultuur boerderij Het Moeras

Exloërveen 21, Exloërveen, Netherlands