Repair Café

Repair Café

4 juni 2022 - 4 juni 2022
13.00 - 17.00 uur

In een Repair Café kunnen mensen hun kapotte spullen laten repareren zoals broodroosters, lampen, speelgoed, stoelen, kleding of servies. Alles wat het niet meer doet is welkom en komt in aanmerking voor gratis reparatie. We vragen alleen een vrijwillige bijdrage. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Er zijn diverse vaklieden om reparaties samen met u uit te voeren. Zo kunnen kapotte broodroosters, lampen, een versterker of stoelen waarvan een poot loszit of kleding waaraan iets versteld moet worden een tweede leven krijgen en weer een tijdje mee. Spullen blijven hierdoor langer in gebruik.

Door het (zelf) repareren van spullen te promoten, wil Repair Café Groningen bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg en een bewust gebruik van onze grondstoffen stimuleren. In Nederland wordt ontzettend veel weggegooid. Ook dingen die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Wij laten zien dat zelf repareren goed is voor de aarde, voor de portemonnee en voor het humeur. Het aanschaffen van nieuwe spullen blijkt binnen het gemiddelde huishouden uiteindelijk wereldwijd gezien het meeste bij te dragen aan de CO2 uitstoot, aldus Repair Café Groningen.

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café sinds 2009 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert (zie www.repaircafe.nl). Ook in Duitsland is het Repair Café een succes. In 2011 is het eerste Repair Café in Groningen gehouden. Ook in 2022 wordt elke eerste zaterdag van de ‘oneven’ maanden een Repair Café georganiseerd, met een extra café op 4 juni. Koffie, thee, een goede sfeer en een verse krant zijn aanwezig.

Terug naar agenda

Repair Café

Munnekenholm 4, 9711JA Groningen