Repair Café in de Groninger binnenstad op zaterdag 7 mei

Repair Café in de Groninger binnenstad op zaterdag 7 mei

7 mei 2022 - 7 mei 2022
13.00 - 17.00

Op zaterdag 7 mei wordt in Groningen weer een Repair Café gehouden. Mensen kunnen hier hun kapotte spullen samen met de aanwezige vaklieden proberen te repareren. De organisatie is in handen van Repair Café Groningen, in samenwerking met het Clubhuis voor Doven. De locatie is gelegen aan de Munnekeholm 4, eerste etage, iedereen is welkom vanaf 13.00 tot 17.00 uur.

In een Repair Café kunnen mensen hun kapotte spullen laten repareren zoals broodroosters, lampen, speelgoed, stoelen, kleding of servies. Alles wat het niet meer doet, is welkom en komt in aanmerking voor gratis reparatie. We vragen alleen een vrijwillige bijdrage. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Er zijn diverse vaklieden aanwezig om reparaties samen met U uit te voeren. Zo kunnen kapotte broodroosters, lampen een versterker of stoelen waarvan een poot loszit of kleding waaraan iets versteld moet worden een tweede leven krijgen en weer een tijdje mee. Spullen blijven hierdoor langer in gebruik.

Door het (zelf) repareren van spullen te promoten, wil Repair Café Groningen bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg en een bewust gebruik van onze grondstoffen stimuleren. In Nederland wordt ontzettend veel weggegooid. Ook dingen die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. ‘Wij laten zien dat zelf repareren goed is voor de aarde, voor de portemonnee en voor het humeur. Het aanschaffen van nieuwe spullen blijkt binnen het gemiddelde huishouden uiteindelijk wereldwijd gezien het meeste bij te dragen aan de CO2 uitstoot’, aldus Adri Groenendal van Repair Café Groningen.

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café sinds 2009 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert (zie repaircafe.nl). Ook in Duitsland is het Repair Café een succes. In 2011 is het eerste Repair Café in Groningen gehouden. Ook in 2022 wordt elke laatste zaterdag van de ‘oneven’ maanden een Repair Café georganiseerd, met een extra café op 4 juni. Koffie, thee een goede sfeer en een verse krant zijn aanwezig.

We hopen op al deze zaterdagen vele stadjers en buitenlui te mogen ontvangen.
We kijken uit naar uw komst, Adri Groenendal, Repair Café Groningen.

Terug naar agenda

Repair Café in de Groninger binnenstad op zaterdag 7 mei

Munnekeholm 4, Groningen, Netherlands