Repair Café Groningen in de binnenstad op 28 september

Repair Café Groningen in de binnenstad op 28 september

28 september 2019
13.00 - 17.00

Op zaterdag 28 september 2019 wordt in Groningen een Repair Café gehouden. Mensen kunnen hier hun kapotte spullen laten repareren. De organisatie is in handen van Repaircafé Groningen, in samenwerking met het Clubhuis voor Doven. De locatie is het Clubhuis, gelegen aan de Munnekeholm 4 in de binnenstad. Het Repair Café duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

In een Repair Café kunnen mensen hun kapotte spullen laten repareren zoals broodroosters, lampen, speelgoed, stoelen, kleding of servies. Alles wat het niet meer doet, is welkom en komt in aanmerking voor gratis reparatie. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Er zijn diverse vaklieden aanwezig om reparaties uit te voeren. Zo kunnen kapotte broodroosters of stoelen waarvan een poot loszit een tweede leven krijgen en weer een tijdje mee. Spullen blijven hierdoor langer in gebruik. Er is altijd een leestafel en voor de inwendige mens wordt ook gezorgd, waarmee we tevens willen benadrukken dat we ook het sociale aspect belangrijk vinden.

Door het (zelf) repareren van spullen te promoten, wil Repaircafé Groningen bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland wordt ontzettend veel weggegooid. Ook dingen die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. “Wij laten zien dat zelf repareren goed is voor de aarde, voor de portemonnee en voor het humeur”.

 Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café sinds 2009 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert. Ook in Duitsland is het Repair Café een succes. In 2011 is het eerste Repair Café in Groningen gehouden.

Wij zien U graag met Uw defecte elektronica dan wel andere huisraad of te verstellen kleding tegemoet in ons café.

Terug naar agenda

Repair Café Groningen in de binnenstad op 28 september

Munnekeholm 4, Groningen, Netherlands