Openstelling Coendersborg

Openstelling Coendersborg

7 juli 2024 - 7 juli 2024
13.30 - 17.00

Vanaf 5 mei opent de Coendersborg in Nuis elke zondagmiddag zijn deuren voor publiek.

Wat kunt u verwachten?
U kunt zelf rondkijken en de film over het verleden van de borg bekijken. In de schuur bevindt zich ook een permanente tentoonstelling over de flora en fauna in en rond de borg. De aanwezige gidsen kunnen verdere informatie geven en uw vragen beantwoorden. Veel gidsen vertellen hun eigen verhalen. Omdat er een groot team is, zijn er telkens andere gidsen met mogelijk andere verhalen. U kunt dus gerust vaker even binnenlopen. Ook worden er gedurende het seizoen (tot eind oktober) wisselende exposities gehouden in het ‘glazen huis’ in de schuur. Vanaf 12 mei is er een foto-expositie van Marijke Koetsier.

In de tuin achter de borg vindt u de muziekkoepel waar de plaatselijke muziekvereniging Amicitia jaarlijks een concert geeft. Ook vinden er in de tuin andere culturele activiteiten plaats, zoals het 2-jaarlijks theaterstuk Spek om Spinnen.
Voor of na het bezoek kunt u nog een wandeling door het Coendersbos maken, een kort ommetje rond de borg of een uitgebreidere wandeling tot aan de Jonkersvaart.

U bent van harte welkom.

Terug naar agenda

Openstelling Coendersborg

Oudeweg 15, Nuis, Netherlands