Open Dag Paardenmelkerij De Lage Wierde

Open Dag Paardenmelkerij De Lage Wierde

10 juni 2023 - 10 juni 2023
10.00 - 16.00

Op zaterdag 10 juni 2023 houdt Paardenmelkerij de Lage Wierde uit het Groningse Wirdum haar jaarlijkse Open Dag waarbij het publiek een uniek kijkje achter de schermen kan nemen.

Wat in 2002 begon als hobby is ruim twintig jaar later uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met duizenden klanten over de hele wereld. Aan de basis van het bedrijf stond het nichtje van eigenaar Cor de Winter, die kampte met ernstige huidklachten. Zij zag in het programma Klokhuis dat paardenmelk een gunstige invloed zou hebben op huidklachten en belde met haar oom. De Winter begon met het melken van zijn paarden en het nichtje was na een jaar paardenmelk drinken af van haar huidklachten. Voor De Winter was dit reden om hier zijn bedrijf van te maken.

Paardenmelk is een natuurproduct met heel bijzondere eigenschappen. Zo bevordert paardenmelk de afweer, helpt het bij de opbouw van een goede darmflora van het maag- darmkanaal en heeft het een gunstige invloed op de (gevoelige) huid.

‘Ontdek de kracht van paardenmelk!’ is het thema van de jaarlijkse open dag van Paardenmelkerij De Lage Wierde.

Elk jaar trekt de open dag van De Lage Wierde tussen de 2000 en 2500 bezoekers. Dit zijn onder andere dagjes mensen, wandelaars, fietsers, mensen die speciaal voor de markt/braderie komen, mensen die gek zijn op paarden en mensen die geïnteresseerd zijn in onze paardenmelkproducten. Dit jaar wordt de open dag gehouden op zaterdag 10 juni 2023 van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen van de Paardenmelkerij. De hele dag door zijn er diverse demonstraties, zo wordt er elk uur gemolken en vertoond een hoefsmid zijn kunsten. Naast de presentatie van paardenmelkproducten staan er op het terrein van De Lage Wierde ook dit jaar weer ruim 40 marktkramen op de markt/braderie met natuur- en handgemaakte producten, een gezellige terras, LIVE muziek, eet- en drinkgelegenheden en voldoende plezier voor de kinderen zoals een groot springkussen, een meterslange stormbaan, selfies maken met onze paarden en diverse workshops en activiteiten.

Terug naar agenda

Open Dag Paardenmelkerij De Lage Wierde

Pruimlaan 4, 9917 PL Wirdum, Netherlands