Open dag kwekerij én theetuin de Baggelhof

Open dag kwekerij én theetuin de Baggelhof

12 oktober 2019
10.00 - 17.00

Op zaterdag 12 oktober is er van 10.00 tot 17.00 uur een speciale open dag bij fruitboomkwekerij én theetuin de Baggelhof in Terheijl. Wilt u deze winter een fruitboom aanplanten of een boomgaard gaan aanleggen? Kom dan langs om kennis te maken met Lubbert en de biologische kwekerij. Wist u dat de kwekerij gespecialiseerd is in het kweken van oude fruitrassen en 250 verschillende rassen heeft! De fruitbomen zijn vanaf begin november te koop, u kunt op de open dag wel bomen bestellen.

Naast de kwekerij heeft de Baggelhof een gezellige theetuin waar Monica behalve koffie en thee, heerlijke zelfgemaakte taart te koop heeft. En de net nieuwe leemoven wordt de hele dag gestookt voor het bakken van pizza’s.

Behalve kennis maken met de kwekerij kunt u bij Vrienden van het Oude Fruit uw appels of peren laten determineren. Neem dan 5 stuks van dezelfde soort mee en de Vrienden kunnen u vertellen welke ras het is.

Op de open dag zijn er diverse kramen waar u advies kan krijgen over voedseltuinen, permacultuur, ontwerpen en workshops van erven en tuinen. Er zijn eigen gemaakte producten te koop zoals jam, honing, kruidenbrouwsels, sierstenen, schilderijen en keramiek. Er is een zelfoogst-tuin, een kruidenkwekerij en informatie over tuinvogels. De lijst met deelnemers is te vinden op de website www.baggelhof.nl

Behalve al deze informatie kunt u ook in uw eigen tempo over de kwekerij (eigenlijk ook een natuurgebiedje!) rondwandelen, er is een route aangegeven. Als extra activiteit geeft Marieke 14:00 een demonstratie met haar B-Welsh en mini Shetlander ponies.

Het gaat een leuke gezellige dag worden en u bent van harte welkom!

Het adres is Baggelveld 2,  9312 VE Nietap (Terheijl), dichtbij Leek en Roden.

Terug naar agenda

Open dag kwekerij én theetuin de Baggelhof

Baggelveld 2, 9312 VE Nietap, Netherlands