Online lezing Ecologie van de wadden

Online lezing Ecologie van de wadden

18 maart 2021 - 18 maart 2021
14.00 - 15.00

Bioloog Kees Boele vertelt u over dit bijzondere Unesco reservaat.

De Waddenzee, behorend tot de werelderfgoedlijst van UNESCO, is meer dan een randzone tussen land en zee waar zoet en zout elkaar ontmoeten en wadlopers door de modder baggeren. Het is een kraamkamer voor vissen, tankstation voor Kanoetstrandlopers op weg naar Zuid-Afrika, Siberië of Groenland en broedplaats van Antarctische Noordse sterns.

Tijdens deze online lezing opent bioloog Kees Boele met het ontstaan van dit unieke gebied tussen Den Helder en Esbjerg. Fytoplankton, maar ook terugkerende veldjes groot en klein zeegras, vormen er de basis van het ecosysteem. Grazers en filteraars als schelpdieren en borstelwormen hebben een belangrijke functie als voedsel voor vogels maar ook als biobouwers aan een levend wad. Tijdens de lezing zal aandacht uitgaan naar het herstel van beschadigde mosselbanken en de gevolgen van de komst van de Japanse oester. In de tocht door het ecosysteem van het wad komen ook vissen uitgebreid ter sprake. Zo wordt stilgestaan bij het leefgebied van de bot en de kraamkamer van snotolf en vele andere soorten. Tot slot zal ook het wad als woon- en logeerplek voor vogels worden belicht.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Aanmelden kan via deze link.

Terug naar agenda

Online lezing Ecologie van de wadden

Bankastraat 77, Groningen, Netherlands