Natuurwerkdag 2023

Natuurwerkdag 2023

3 november 2023 - 4 november 2023

Doe samen iets terug voor de natuur
In november is het mogelijk om mee te helpen en iets terug te doen voor natuur bij jou in de buurt tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Ga samen met je buurvrouw, neefje, tante of iemand van de sportclub. Iedereen is welkom! Ruim 15.000 enthousiaste deelnemers doen jaarlijks mee aan de Natuurwerkdag.

Al meer dan 20 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties verspreid door het hele land zetten jong en oud zich in voor natuur en landschap en dragen zo bij aan een groene leefomgeving. Dit jaar is het mogelijk om op twee dagen mee te doen, op vrijdag 3 en zaterdag 4 november.

Samen voor Biodiversiteit
Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht en iets te doen voor natuur en landschap in Nederland. De activiteiten op de Natuurwerkdag bestaan uit kleinschalige onderhoudswerkzaamheden zoals zagen, snoeien, hooien, schoonmaken van paden en poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bloembollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuurgebieden en in eigen buurt.

Vrijwilligerswerk
Met de Natuurwerkdag hopen we ook deelnemers te inspireren vaker in de natuur aan de gang te gaan als vrijwilliger. Wil jij je vaker inzetten als vrijwilliger bij een van onze provinciale organisaties? Bekijk de vrijwilligerspagina voor vrijwilligerswerk in jouw provincie.

Aanmelden
Aanmelden voor een klus kan vanaf september. Zoek op deze website via het zoekmenu een locatie, klik om de knop ‘ik meld me aan’ en vul het formulier in. Zoek op provincie, woonplaats en datum. Zo zie je alle klussen bij jou in de buurt. Aanmelden voor een klus kan alleen of met een groep. Je ontvangt na het aanmelden een automatische bevestiging van de aanmelding.

Samenwerking
De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Terug naar agenda

Natuurwerkdag 2023

Bankastraat 77, Groningen, Netherlands