Nacht van de Vleermuis: vrijdag 26 augustus vleermuisexcursie in het Sterrebos, Groningen

Nacht van de Vleermuis: vrijdag 26 augustus vleermuisexcursie in het Sterrebos, Groningen

26 augustus 2022 - 26 augustus 2022
20.00 - 22.00

Op vrijdag 26 augustus organiseert de Vleermuiswerkgroep Groningen in samenwerking met de Natuur en Milieufederatie Groningen een vleermuisexcursie, ter gelegenheid van de “Nacht van de Vleermuis”, in het laatste weekend van augustus.
Tijdens de excursie kunnen de deelnemers de vleermuizen zien en horen met behulp van een batdetector. Met dit apparaatje kan men vleermuizen, aan de hand van het unieke ultrasone geluid dat ze maken, herkennen en kan hun soort worden bepaald.

In het Sterrebos in Groningen kunnen acht soorten vleermuizen voorkomen. Het bos is van groot belang voor lichtschuwe vleermuizen, waaronder Watervleermuizen en Grootoorvleermuizen. Niet alle vleermuizen zijn altijd overal aanwezig, maar de verwachting is dat minstens vier soorten vleermuizen te spotten zijn: twee soorten dwergvleermuizen, Laatvlieger en Rosse Vleermuis.

De bezoekers komen veel te weten over het leven van deze schemerdiertjes, waar ze wonen en wat ze eten. Er is veel ruimte voor vragen. De excursie is ook geschikt voor mensen die liever Engels spreken. Daarvoor is een extra gids aanwezig.

Aanmelden
Deelname aan de excursie in het Sterrebos op 26 augustus kan na uitsluitend aanmelding via info@nmfgroningen.nl of 050 3130800 (bij geen gehoor later a.u.b. nogmaals bellen), onder vermelding van het aantal volwassenen en kinderen, uiterlijk vrijdag 26 augustus vóór 13.00 uur.
Kosten voor deelname: volwassenen € 3,50; kinderen €1,50, contant te betalen.
De excursie begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De excursie vertrekt vanaf de ingang van het park tegenover Hereweg 95 te Groningen.

Zie verder nachtvandevleermuis.nl/activiteiten/groningen
Vleermuizen houden niet van regen. Als er veel regen verwacht wordt, wordt de excursie afgelast.

Terug naar agenda

Nacht van de Vleermuis: vrijdag 26 augustus vleermuisexcursie in het Sterrebos, Groningen

Sterrebos, Groningen, Netherlands