Nacht van de Vleermuis: vrijdag 25 augustus vleermuisexcursie in het Sterrebos, Groningen

Nacht van de Vleermuis: vrijdag 25 augustus vleermuisexcursie in het Sterrebos, Groningen

25 augustus 2023 - 25 augustus 2023
20.15 - 22.00

Op vrijdag 25 augustus 2023 organiseert de Vleermuiswerkgroep Groningen in samenwerking met de Natuur en Milieufederatie Groningen ter gelegenheid van de Nacht van de Vleermuis een vleermuisexcursie. Tijdens de excursie kunnen de deelnemers de vleermuizen zien en horen met behulp van een batdetector. Met dit apparaatje kan men vleermuizen, aan de hand van het unieke ultrasone geluid dat ze maken, herkennen en kan hun soort worden bepaald.

In het Sterrebos in Groningen kunnen acht soorten vleermuizen voorkomen. Het bos is van groot belang voor lichtschuwe vleermuizen, waaronder watervleermuizen en grootoorvleermuizen. Niet alle vleermuizen zijn altijd overal aanwezig, maar de verwachting is dat minstens vier soorten vleermuizen te spotten zijn: twee soorten dwergvleermuizen, de laatvlieger en de rosse vleermuis.

De bezoekers komen veel te weten over het leven van deze schemerdiertjes, waar ze wonen en wat ze eten. Er is veel ruimte voor vragen.

Deelname aan de excursie in het Sterrebos op 25 augustus kan uitsluitend na aanmelding via info@nmfgroningen.nl onder vermelding van ‘Sterrebos Groningen’ en het aantal volwassenen en kinderen, uiterlijk donderdag 24 augustus 12.00 uur. Kosten voor deelname: volwassenen € 3,50; kinderen tot 12 jaar €1,50, contant en gepast te betalen. De excursie begint om 20.15 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Het vertrek is vanaf de ingang van het park tegenover Hereweg 95 te Groningen.

NB: vleermuizen houden niet van regen. Als er veel regen verwacht wordt, wordt de excursie afgelast.

Terug naar agenda

Nacht van de Vleermuis: vrijdag 25 augustus vleermuisexcursie in het Sterrebos, Groningen

Sterrebos, Groningen, Netherlands