Nacht van de Vleermuis: speciale vleermuisexcursie voor buitenlandse bezoekers in het Sterrebos: voertaal Engels

Nacht van de Vleermuis: speciale vleermuisexcursie voor buitenlandse bezoekers in het Sterrebos: voertaal Engels

20 augustus 2021 - 20 augustus 2021
20.40 - 22.15

Op vrijdag 20 augustus 2021 organiseert de Vleermuiswerkgroep Groningen in het Sterrebos van Groningen een speciale excursie voor Engelssprekende personen, in samenwerking met de Natuur en Milieufederatie Groningen. De Vleermuiswerkgroep trapt met deze excursie in de stad en een excursie in Leens een hele week met vleermuisexcursies af. Deze worden op diverse plaatsen in de provincie gehouden tot de “Nacht van de Vleermuis” in het laatste weekend van augustus. Dat weekend worden in heel Nederland vleermuisexcursies georganiseerd. ‘Er zijn tegenwoordig in de stad zoveel buitenlandse studenten en andere gasten die voornamelijk Engels spreken, dat wij speciaal voor hen deze excursie in het mooiste vleermuizenpark van Groningen houden. De voertaal is dus Engels.’, aldus de coördinator van de Vleermuiswerkgroep Klarissa Nienhuys. De excursie wordt geleid door Angélica Caiza uit Ecuador en Jasper Koster. Angélica werkt bij de RUG aan een proefschrift over de relatie tussen vleermuizen en mensen; Jasper doet professioneel vleermuisonderzoek in Nederland.

Tijdens de excursie kunnen de deelnemers de vleermuizen zien en horen met behulp van een batdetector. Met dit apparaatje kan men vleermuizen, aan de hand van het unieke ultrasone geluid dat ze maken, herkennen en kan hun soort worden bepaald.

Het Sterrebos in Groningen is een van de groene parels van de stad waar acht soorten vleermuizen kunnen voorkomen. Het bos is van groot belang voor lichtschuwe vleermuizen. De excursie richt zich op twee soorten Dwergvleermuizen, Laatvliegers, Rosse Vleermuizen en Watervleermuizen. Die zijn niet altijd overal aanwezig, maar er zullen toch wel minstens drie soorten vleermuizen te spotten zijn.

De bezoekers komen veel te weten over het leven van deze schemerdiertjes. Waar wonen ze? Wat eten ze? Ook het verschil tussen de circa 20 soorten Nederlandse vleermuizen en de andere 1300+ soorten elders ter wereld kan aan de orde komen.

Aanmelden
Deelname aan de excursie in het Sterrebos op 20 augustus kan uitsluitend na aanmelding via info@nmfgroningen.nl of 050-3130800 o.v.v. het aantal volwassenen en kinderen en mailadres en eventueel telefoonnummer (vanwege mogelijke verplaatsing van de excursie naar een dag later als het weer te slecht is), uiterlijk op woensdag 18 augustus. Kosten voor deelname: volwassenen € 3,50; kinderen € 1,50, contant te betalen. De excursie begint om 8.40 pm en duurt tot ongeveer 10.15 pm. De voertaal is Engels! Er is ook een Nederlandse gids aanwezig. De excursie vertrekt vanaf de ingang van het park tegenover Hereweg 95 te Groningen.
Zie verder nachtvandevleermuis.nl/activiteiten/groningen.

Vleermuizen houden niet van regen. Als er veel regen verwacht wordt, wordt de excursie zo mogelijk verplaatst naar zaterdag 21 augustus. De deelnemers krijgen daarover tijdig bericht.

Terug naar agenda

Nacht van de Vleermuis: speciale vleermuisexcursie voor buitenlandse bezoekers in het Sterrebos: voertaal Engels

Sterrebos, Groningen, Netherlands