Lezing over streekeigen fruitbomen in het Westerkwartier

Lezing over streekeigen fruitbomen in het Westerkwartier

16 oktober 2019
20.00 (inloop van 19.30) - 21.30

Woensdag 16 oktober van 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Museum Wierdenland in Ezinge. Voor inwoners van de gemeente Westerkwartier.

Wilt u een boomgaard of fruitboom op uw erf of tuin? Interesse in streekeigen rassen van het Westerkwartier en de historie van fruit op de wierden?  Of wilt u praktische tips over het snoeien en aanplanten van fruitbomen? In een boeiende lezing vertelt Jan Veel, van Vrienden van het Oude Fruit, over specifieke soorten appels, peren en pruimen van het Westerkwarier. Heidi Renkema, van Museum Wierdenland, vertelt over de historie van fruit op de wierden. Jan Woltema, van Vrienden van het Oude Fruit, laat ons verschillende soorten appels en peren zien en proeven. Stieneke van der Wal, van Het NoorderErf, geeft uitleg over het snoeien en aanplanten van fruitbomen. En er is informatie over de nieuwe workshops van Erven & Tuinen Westerkwartier die binnenkort worden georganiseerd.

Naast de lezing is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en na te praten. En u kunt appels en peren laten determineren. Er is informatie over Erven & Tuinen Westerkwartier, de workshops en de mogelijkheid om subsidie te krijgen op streekeigen beplanting. IVN Westerkwartier e.o. is er en u kunt kennismaken met specialiteiten kwekerijen de Baggelhof en Ninabel, Vrienden van het Oude Fruit en natuurlijk Museum Wierdenland waar we te gast zijn.

 

Terug naar agenda

Lezing over streekeigen fruitbomen in het Westerkwartier

Van Swinderenweg 10, Ezinge, Netherlands