Lezing Meino Smit: Het roer moet om

Lezing Meino Smit: Het roer moet om

19 april 2022 - 19 april 2022
19.30 - 22.00

Op dinsdag 19 april ben je van harte uitgenodigd voor de lezing van akkerbouwer en onderzoeker Meino Smit in de Biotoop in Haren.

Meino Smit heeft sinds eind jaren 90 een biologisch akkerbouwbedrijf in Paterswolde. Naast het boeren vond hij tijd om onderzoek te doen aan de landbouwuniversiteit in Wageningen. Hij promoveerde in 2018. Zijn proefschrift gaat over de duurzaamheid van de Nederlandse landbouw. Zijn conclusies zijn niet mals: de landbouw is minder productief en duurzaam dan uit de cijfers van het ministerie blijkt. Hij komt tot een scenario voor 2040 en die landbouw lijkt in zijn ogen meer op die van 1950 dan op die van nu! Meer boeren, kleinere bedrijven, minder dieren, minder internationale handelsstromen en minder energieconsumerende productie. Hij pleit voor een gemengd bedrijf nieuwe stijl inclusief agroforestry en voedselbossen. Hij schuwt het niet om enkele heilige huisjes omver te gooien, zo valt te lezen in het boek ‘Het herstel van Nederland’ (2021), waarin hij geïnterviewd wordt. Je kunt ook naar hem luisteren via Youtube.

Je bent van harte welkom!

Datum: dinsdag 19 april
Tijd:
– 19.30 uur: inloop
– 20.00 – 21.30 uur: lezing
– 22.00 uur: eindtijd
Plaats: Vleugel F, Biotoop, Kerklaan 30, Haren

Aanmelden is verplicht en kan via dit aanmeldformulier.

Kom op tijd!
Het kost enige tijd om te parkeren en de juiste zaal te vinden dus: kom op tijd!
Voor wie met de auto komt is er een parkeerplaats schuin tegenover het terrein.
De Biotoop ligt dan aan de overkant van de straat. Via de hoofdingang vind je Vleugel F. Kijk hier voor route en parkeren.

Terug naar agenda

Lezing Meino Smit: Het roer moet om

Kerklaan 30, Haren, Netherlands