Hoe gezond is jouw grond?

Hoe gezond is jouw grond?

4 april 2022 - 4 april 2022
20.00 - 21.30

Hoe gezond is jouw grond?

Zonder regenwormen geen gezonde grond. De beestjes verteren organisch materiaal, wroeten de bodem luchtig en dragen zo bij aan een goede waterdoorlaatbaarheid en -afvoer. Ook dienen ze als voedsel voor egels, mollen en vogels. Regenwormen zijn ontzettend belangrijk voor de voedselvoorziening van mens en dier. Ze zijn niet alleen onmisbaar voor de landbouw, maar ook in jouw eigen tuin.

Op maandagavond 4 april is er in Forum Groningen een avond met twee sprekers over dit onderwerp. Eigenlijk staan we veel te weinig stil bij de regenworm en zijn functie voor de natuur, vindt RUG-onderzoeker Jeroen Onrust. Tijdens zijn minicollege zet hij het onmisbare diertje in de spotlights. Ook Landgoud-eigenaar Hero Havenga komt aan het woord. Hij gaat in op het belang van een gezonde bodem voor zijn werk als biologische akkerbouwer. De avond start om 20.00 uur. Tickets kosten € 7,50 (normaal) of € 5,- (met korting).
Klik hier voor informatie over de sprekers en tickets voor de minicolleges.

Mocht je nog vragen hebben over de minicolleges, dan kun je op zaterdag 2 en zondag 3 april terecht bij de de Walk-in in het Smartlab in Forum Groningen. De Walk-ins zijn altijd gratis toegankelijk.

Een project van CurioUs
De walk-ins, minicolleges en de meetactie (zie de Groene Agenda van 9-10 april) vormen samen een nieuw project van CurioUs, een samenwerking van Science LinX (Faculteit Science and Engineering, Rijksuniversiteit Groningen), Forum Groningen en Aletta Jacobs School of Public Health. CurioUs heeft als doel nieuwsgierige mensen in aanraking te brengen met burgerwetenschapsprojecten in Noord-Nederland. Wil je ook na dit project op de hoogte blijven van de activiteiten van CurioUs? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Terug naar agenda

Hoe gezond is jouw grond?

Nieuwe Markt 1, Groningen, Netherlands