Het Groene verkiezingsdebat

Het Groene verkiezingsdebat

4 maart 2021 - 4 maart 2021
16.00 - 17.30

  • Organisatie: Het Deltaplan Biodiversiteitsherstel, IUCN NL en Naturalis Biodiversity Center
  • Inschrijven bij: zie tekst
  • Kosten: gratis
  • Website: https://www.groendebat.nl/

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen gaan jongeren en experts in debat met diverse politici over oplossingen voor klimaatverandering, hoe we biodiversiteitsverlies ombuigen tot biodiversiteitsherstel en mogelijkheden voor duurzame voedselproductie. Politici verdedigen hun verkiezingsprogramma op thema’s als klimaatverandering en biodiversiteitsherstel. Belangrijk, want de keuzes van nu zijn essentieel voor de toekomst.

Het Deltaplan Biodiversiteitsherstel, IUCN NL en Naturalis Biodiversity Center nodigen u van harte uit om op donderdag 4 maart dit Groene Verkiezingsdebat 2021 te volgen. Een manifest met oplossingen, opgesteld door jongeren en wetenschappers in de denktank JongerenXNaturalis, vormt op 4 maart het vertrekpunt van het debat. Louise Vet is voorziter van de jury van jongeren en experts.

Stellingen
De vier stellingen worden geïntroduceerd door experts:
• Aniek Moonen, Jonge klimaatbeweging, woordvoerder JongerenXNaturalis: “Jongeren moeten een zwaarwegende stem krijgen in en structureel mee kunnen praten over politieke beslissingen over de biodiversiteits- en klimaatcrisis.”
• Coenraad Krijger, directeur IUCN NL: “Het is de hoogste tijd dat er een Ministerie van Klimaat en biodiversiteit komt.”
• Koos Biesmeijer, Hoogleraar Natuurlijk Kapitaal, directeur wetenschap Naturalis Biodiversity Center: “Investeer veel meer in onderzoek en educatie over klimaat en biodiversiteit en maak het voor iedereen toegankelijk.”
• Eva Koffeman, VN Jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit en Voedsel: “We moeten onze ecologische voetafdruk drastisch verkleinen. Door op alle vlakken te consuminderen. De overheid moet duurzame productie stimuleren door de milieukosten te belasten.”

Bevestigde politici
De volgende politici hebben hun deelname bevestigd: Joris Thijssen (PvdA), Laura Bromet (GroenLinks), Cees de Jong (CDA), Frank Wassenberg (PvdD), Ellen Verkoelen (50PLUS), Floris Eigenhuis (Volt Nederland), Femke Wiersma (BoerBurgerBeweging), Gideon van Meijeren (FVD), Frank Futselaar (SP) en Tjeerd de Groot (D66).

Aanmelden
Het Groene Verkiezingsdebat, een initiatief van Deltaplan Biodiversiteitsherstel, IUCN NL en Naturalis Biodiversity Center, vindt plaats bij Naturalis in Leiden en is te volgen via een livestream. Het debat wordt op donderdag 4 maart 2021 live uitgezonden vanuit Naturalis Biodiversity Center in Leiden. We starten om 16.00 uur, de uitzending duurt tot 17.30 uur. Meld u aan via groendebat.nl, zoek een plek op de digitale tribune en volg het debat live!

Terug naar agenda

Het Groene verkiezingsdebat

Bankastraat 77, Groningen, Netherlands