Groninger Duurzame Huizendag

Groninger Duurzame Huizendag

8 oktober 2022 - 8 oktober 2022
13.00 - 17.00

Inspiratie én concrete bespaartips tijdens de Groninger Duurzame Huizendag op zaterdag 8 oktober

Dit weekend vindt alweer de derde editie van de Groninger Duurzame Huizendag plaats op zaterdag 8 oktober 2022 van 13.00-17.00 uur. De Duurzame Huizendag zit vol inspiratie en informatie over zelf verduurzamen. Door de hele gemeente openen 19 duurzame bewoners hun deuren. En in de Oosterparkwijk en Helpman kunnen bezoekers terecht bij duurzame experts voor persoonlijk advies. Deze editie organiseren Duurzaam Groningen en Grunneger Power namelijk samen met lokale buurtinitiatieven.

Warmtepompen, zonnepanelen, isoleren en meer
Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om elektrisch te rijden? Hoe bevalt een warmtepomp? Wat komt er bij vloerverwarming kijken? Welke soorten isolatie zijn er? En hoe maak je je tuin of dak klimaatvriendelijk? Op al deze en nog veel meer vragen krijg je tijdens de Duurzame Huizendag antwoord. Enthousiaste bewoners en experts vertellen je wat duurzamer wonen kost, oplevert en over ervaringen met
installateurs.

In gesprek met experts en bewonersinitiatieven
In veel buurten in Groningen zijn bewoners zelf actief met verduurzamen. Deze bewoners kennen de buurt en weten vaak veel van het type woningen in de buurt. Daarom is de Duurzame Huizendag deze editie een co-productie van Duurzaam Groningen, Grunneger Power en een aantal buurten. Deze buurten organiseren activiteiten voor buurtbewoners en andere bewoners in de gemeente. Zo organiseert Duurzaam Oosterpark een Slotfestival na een periode van heel veel duurzame activiteiten in de wijk. Op het programma staan onder meer kleding
ruilen, knutselen met afval, een lezing om 14.00 uur over energiebesparing en uiteraard krijg je gratis advies over verduurzamen alleen of met je buurt door Duurzaam Groningen en Grunneger Power.

Duurzaam Helpman organiseert van 13.00-17.00 uur in het oude Rooms-Katholiek Ziekenhuis (ORKZ) een duurzame markt. Duurzaam Groningen vertelt over hoe je jouw woning verduurzaamt of je tuin vergroent en je kunt in gesprek met een energiecoach. Ook Grunndak is er met informatie over groene daken. Verder is er een plantenruilmarkt, een rondleiding door bewoners van het ORKZ over hoe zij hun pand verduurzamen en kun je alles te weten komen over het vergroenen van je tuin en buurt. Je kunt ieder uur een tuinschets van een tuinarchitect winnen die ter plekke samen met de winnaar wordt gemaakt. Op www.duurzaamhelpman.nl vind je het formulier met wat je nodig hebt om mee te kunnen doen. Ook Grunneger Power is deze dag aanwezig met een informatiestand.

In Café de Moesker staat Bern van de Groenste Buurt klaar om bezoekers te voorzien van energieadvies. Het initiatief heeft er ook voor gezorgd dat er een energiecoach aanwezig is bij alle vijf deelnemende woningen in de Noorderplantsoenbuurt.

In Haren kom je bij Menno thuis alles te weten over het nieuwste opwek project van Duurzaam Haren.

Vanuit het Wijkpaleis neemt Paddepoel Energiek bezoekers mee in de leuke plannen die zij hebben voor de komende periode. Op deze locaties kun je ook je gratis goodiebag halen als je je opgeeft voor de Duurzame Huizendag.

Meedoen?
Binnenkijken in een woning? Meld je dan voor 6 oktober aan om zeker te zijn van een plekje. De markten en de bewonersinitiatieven zijn voor iedereen gratis en zonder aanmelding te bezoeken. Ga voor meer informatie naar www.duurzaamgroningen.nl. De Duurzame Huizendag wordt georganiseerd door Duurzaam Groningen en Grunneger Power in samenwerking met Duurzaam Oosterpark, Duurzaam Helpman, de Groenste Buurt, Duurzaam Haren en Paddepoel Energiek.

Terug naar agenda

Groninger Duurzame Huizendag

Bankastraat 77, Groningen, Netherlands