Gratis kookworkshops voor proefkonijnen bij Tuinindestad

Gratis kookworkshops voor proefkonijnen bij Tuinindestad

9 mei 2023 - 20 juni 2023
15.00 - 20.00

HEB JIJ ZIN OM LEKKER, GEZELLIG, GEZOND, DUURZAAM EN GRATIS TE ETEN?

MELD JE DAN AAN BIJ TUININDESTAD
Komende maanden gaan we drie keer ‘Samen Koken in Groningen’. Dat is ook de titel van het kookboek, waaruit we koken. Een kookboek vol recepten die het seizoen volgen. Dat betekent dat je eet wat het land op dat moment oplevert. Geen exclusief Hollandse (stamp)pot, maar gerechten uit heel de wereld. Dus toch weer erg Gronings, want bijna de hele wereld komt samen in onze stad.

IEDEREEN WELKOM
Wij hebben plek voor maximaal 36 proefkonijnen. Drie dinsdagen koken we met een groep van 12 mensen een volledig 3-gangen menu. Je hoeft niet te kunnen koken. Integendeel. Ben jij iemand die dagelijks een pizza of patatje bestelt, omdat je geen zin hebt om thuis voor je uppie te koken, dan ben je helemaal welkom. Aan de andere kant, ben je iemand die ’s ochtends start met koken om ’s avonds de hele buurt uit te nodigen voor een uitgebreide haute cuisine maaltijd, dan ben je net zo welkom. Of je nu wel exact weet hoe lang het duurt voor de aardappels gaar zijn of niet, maakt dus niet uit.

ONDERZOEK
‘Samen Koken in Groningen’ is een experiment. Het kookboek is samengesteld om te kijken of we Stadjers kunnen verleiden gezonder en duurzamer te koken. We koken met verse ingrediënten uit het seizoen van lokale boeren. Zo sparen we het milieu en (groot voordeel) het is nog goedkoper ook. We willen graag weten wat jullie van het kookboek en het (samen) koken vinden. Iedereen die meedoet vragen we daarom drie keer een vragenlijst in te vullen. De resultaten worden vervolgens anoniem verwerkt. Om het onderzoek te laten slagen worden de groepen door loting ingedeeld. De eerste groep krijgt in week 1 de workshop, de tweede groep in week 2, de derde groep in week 3. Als je je opgeeft hoor je dus na de aanmelding pas welke dinsdag jij je workshop krijgt.

MEER INFO EN AANMELDEN
Een lang verhaal misschien, maar eigenlijk ook heel simpel. Heb je zin om een keer samen te koken en gezellig samen te eten, geef je dan uiterlijk vrijdag 5 mei op door een mail te sturen naar tuinindestad@gmail.com (met naam en telefoonnummer). Alles is gratis (en je krijgt het kookboek ook nog gratis mee naar huis). Als je je opgeeft, zorg dan dat je inderdaad vrij bent op:
dinsdag 9 mei (15.00 – 20.00) &
dinsdag 13 juni (15.00 – 20.00) &
dinsdag 20 juni (15.00 – 20.00)
want een van deze dinsdagen is jouw workshop.
Heb je nog vragen, bel dan met Neeltje op 06 30277109
of mail naar tuinindestad@gmail.com.
www.detuinindestad.nl
Tarralaan 6
9745 ER Groningen

‘Samen Koken in Groningen’ is een activiteit binnen Foodtrails, een Europees project, waarbinnen Groningen samen met 10 andere steden in Europa werkt aan de toegang tot gezond en duurzaam voedsel. Meer info op: gemeente.groningen.nl/groningen-proeft-met-food-trails.

Terug naar agenda

Gratis kookworkshops voor proefkonijnen bij Tuinindestad

Tarralaan 6, Groningen, Netherlands