Geef jouw huis op voor de Groninger Duurzame Huizendag 2023

Geef jouw huis op voor de Groninger Duurzame Huizendag 2023

13 mei 2023 - 13 mei 2023

Ben jij trots op je duurzame woning, wil je anderen daarmee inspireren en woon je in de gemeente Groningen? Geef je dan op voor de Groninger Duurzame Huizendag op 13 mei of 14 oktober.

Voor- en najaarseditie

Op 13 mei, tijdens de voorjaarseditie, ligt de nadruk op zelf energie opwekken en het voorkomen van hittestress in je tuin of woning als de temperaturen in de zomer oplopen. Daarbij kun je denken aan groene tuinen, groene daken, zonnepanelen, dakisolatie, warmte-/koelsystemen en dakisolatie. In de najaarseditie op 14 oktober ligt de nadruk op energie en geld besparen door bijvoorbeeld vloer-, spouw- en dakisolatie, en duurzame warmtebronnen, zoals warmtepompen of infraroodpanelen.

Doe je mee?

Als je in jouw huis en/of tuin tenminste drie duurzame maatregelen hebt getroffen kun je meedoen. Aanmelden kan tot en met 19 februari via het aanmeldformulier op www.grunnegerpower.nl. Die week erop laten wij je weten of je in aanmerking komt om mee te doen.

Energiemarkt

Soms hebben bezoekers heel specifieke vragen waar jij geen antwoord op kunt geven. Daarom is op beide dagen op een centrale plek in Groningen een energiemarkt. Hier staan energieadviseurs, energiecoaches en duurzame bedrijven uit de gemeente Groningen klaar om vragen van bezoekers te beantwoorden.

De Duurzame Huizendag is een initiatief van Duurzaam Groningen en Grunneger Power in samenwerking met bewoners en buurtinitiatieven. Voor vragen kun je contact opnemen met Karin Hoogterp van Grunneger Power karin.hoogterp@grunnegerpower.nl of 06 34454176.

Terug naar agenda

Geef jouw huis op voor de Groninger Duurzame Huizendag 2023

Bankastraat 77, Groningen, Netherlands