Fruitpersdag en streekproductenmarkt Ewsum Middelstum

Fruitpersdag en streekproductenmarkt Ewsum Middelstum

25 september 2021 - 25 september 2021
10.00 - 16.00

Streekproductenmarkt borgterrein Ewsum
Op de Streekproductenmarkt op het borgterrein Ewsum kan men producten uit de regio kopen. Deze plek heeft de juiste atmosfeer om te genieten van alles wat er groeit en bloeit, een atmosfeer die zo goed aansluit bij veel van de lekkere en ambachtelijk Groningse producten die op de markt te koop zijn.

Mobiele fruitpers Golden Raand
Met onze mobiele fruitpers persen wij alle soorten fruit. Het fruit komt eerst in een wasbak en wordt gewassen. Dan gaat het door de hakselaar, vervolgens wordt het sap van het pulp gescheiden door de bandpers. Het sap komt in tanks, wordt vervolgens verhit tot 80 graden en dan komt het in de bag-in-box van 3 liter. Het pure sap kan dan 1 jaar bewaard worden op een droge, donkere plek. Na openen van het pak is het sap circa 2 maanden houdbaar.

Hoe krijg je het lekkerste sap?

Het fruit zo vers mogelijk plukken. Plekjes en kleine aantastingen op je fruit zijn helemaal niet erg. Appels en peren moeten zo hard mogelijk zijn. Meng verschillende soorten appels met elkaar, hier krijg je de lekkerste smaak van. Appels met ander fruit mengen is natuurlijk ook mogelijk.

Uit 1 kilo fruit komt 0,7 liter sap.
Voor 1 liter sap heeft u 1,4 kilo fruit nodig.

Tarieven (inclusief btw)
fruit persen, incl. bag-in-box: 3 liter €3,95
fruit persen gemengd, incl. bag-in-box: 3 liter €4,90

In het oogstseizoen trekken wij met de mobiele fruitpers door de provincie en persen wij voor fruittelers en particulieren hun appels en peren. Ook kunnen de mensen bij ons thuis het fruit aanleveren.

Aanmelden is zeer gewenst, liefst minimaal een dag van tevoren en bij voorkeur per mail:
info@mobielefruitpersgoldenraand.nl
06 23883139

Terug naar agenda

Fruitpersdag en streekproductenmarkt Ewsum Middelstum

Oosterburen 1, 9991 NB Middelstum, Netherlands