Fruitpersdag Blauwestad

Fruitpersdag Blauwestad

17 oktober 2021 - 17 oktober 2021
10.00 - 16.00

Zondag 17 oktober 2021 is er rond de schuur in de boomgaard van Park van Pomona, in Het Park in Blauwestad, voor de derde keer een fruitpersdag. De mobiele fruitpers van Golden Raand zal van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig zijn. U kunt met fruit uit eigen tuin komen en deze tegen het tarief van Golden Raand (zie onder) laten persen en verpakken. Het sap is lange tijd houdbaar. We willen u vragen om van tevoren te laten weten dat u komt en hoeveel fruit u ongeveer meebrengt om te laten persen, zodat we een planning kunnen maken en u niet lang op uw beurt hoeft te wachten (zie onder voor aanmelden). Het is ook mogelijk om fruit te plukken in de boomgaard van Park van Pomona en ter plekke je oogst laten persen. Daarnaast hebben we in de boomgaard velden met wilde bloemen (afhankelijk van het weer). Daaruit mag een grote bos geplukt worden. We vragen voor alles wat u plukt een bescheiden vergoeding. De opbrengst gebruiken we om het onderhoud van de boomgaard te bekostigen.

Mobiele fruitpers Golden Raand
Met onze mobiele fruitpers persen wij alle soorten fruit. Het fruit komt eerst in een wasbak en wordt gewassen. Dan gaat het door de hakselaar, vervolgens wordt het sap van het pulp gescheiden door de bandpers. Het sap komt in tanks, wordt vervolgens verhit tot 80 graden en dan komt het in de bag-in-box van 3 liter. Het pure sap kan dan 1 jaar bewaard worden op een droge, donkere plek. Na openen van het pak is het sap circa 2 maanden houdbaar.

Hoe krijg je het lekkerste sap?

Het fruit zo vers mogelijk plukken. Plekjes en kleine aantastingen op je fruit zijn helemaal niet erg. Appels en peren moeten zo hard mogelijk zijn. Meng verschillende soorten appels met elkaar, hier krijg je de lekkerste smaak van. Appels met ander fruit mengen is natuurlijk ook mogelijk.

Uit 1 kilo fruit komt 0,7 liter sap.
Voor 1 liter sap heeft u 1,4 kilo fruit nodig.

Tarieven (inclusief btw)
fruit persen, incl. bag-in-box: 3 liter €3,95
fruit persen gemengd, incl. bag-in-box: 3 liter €4,90

In het oogstseizoen trekken wij met de mobiele fruitpers door de provincie en persen wij voor fruittelers en particulieren hun appels en peren. Ook kunnen de mensen bij ons thuis het fruit aanleveren.

Aanmelden is zeer gewenst, liefst minimaal een dag van tevoren en bij voorkeur per mail:
info@mobielefruitpersgoldenraand.nl
06 23883139

Terug naar agenda

Fruitpersdag Blauwestad

Elfenbank 37, Blauwestad, Netherlands