Fietstour langs klimaatboeren in Groningen

Fietstour langs klimaatboeren in Groningen

14 januari 2021 - 14 januari 2023

Klimaatbestendig platteland
Met vallen en opstaan werken diverse Groningse boeren al aan een klimaatbestendige bedrijfsvoering, gericht op de lange termijn. Hebben zij de sleutel in handen voor het klimaatbestendige platteland? In de (na)zomer van 2020 ging Jasper Tiemens van de Natuur en Milieufederatie Groningen op pad om dit te onderzoeken, samen met het team van Klimaatadaptatie Groningen.

Fiets de Tour du Klimaatboer
Het resultaat is geland in een serie video’s met interviews op het Groningse platteland, gecombineerd met een fietsroute rondom de stad Groningen. Via de app Spacetime Layers kun je de route fietsen en de video’s kijken op de plek waar ze zijn opgenomen, om zo zelf te aanschouwen hoe klimaatverandering ons allemaal raakt.

Praktische informatie
Wil je de Fietstour du Klimaatboer zelf ervaren, downloadt dan eerst de app Spacetime Layers en scan vervolgens bovenstaande QR code of zoek op ‘klimaatboer’. Daarna kun je de route fietsen, de video’s verschijnen op de juiste locatie in de app. De route is vrij lang en daarom ook te fietsen in twee etappes: via Kardinge, naar Noorddijk en het Reitdiep en via Euvelgunne, naar Woldjerspoor en de Onnerpolder.

Terug naar agenda

Fietstour langs klimaatboeren in Groningen

Bankastraat 77, Groningen, Netherlands