Fietstocht Eetbare Stad Groningen vrijdagavond 13 september

Fietstocht Eetbare Stad Groningen vrijdagavond 13 september

13 september 2019
18.00 - 20.15

Op 13 september slingert voor de negende keer de fietstocht Eetbare Stad Groningen dwars door de stad Groningen langs diverse inspirerende moestuininitiatieven. Halverwege wordt er gepicknickt in de Oranje Huiskamer. Dit jaar staan buurtmoestuin Paradijsvogelstraat, buurtmoestuin Oranjewijk, de Reitdieptuin en buurtboomgaard Kostverloren op het programma.

Buurtmoestuin Paradijsvogelstraat: paradijsje op beton
De buurtmoestuin aan de Paradijsvogelstraat is een bijzondere. Nog maar pas gestart, maar al goed op weg. Op een oude betonnen fundering van Nijestee tuinieren buurtbewoners uit de aangrenzende Kraanvogelflat ook op hoogte: in verhoogde moestuinbakken. Al meer dan 20 bewoners zijn er actief.

Buurtmoestuin Oranjewijk
De buurtmoestuin Oranjewijk is verleden jaar tijdens de bewonerstop G100 in de wijk bedacht en dit voorjaar ingericht. Een kernteam van 8 bewoners tuiniert nu vol overgave in grote houten bakken en heeft bovendien bessenstruiken geplant, een terras ingericht en een regenton geplaatst.

De Reitdieptuin
Al 6 jaar tuiniert een superenthousiaste groep in de Reitdieptuin in meerdere lange moestuinbakken. Het is erg leuk om hun ervaringen te horen over hoe je samen tuiniert en het enthousiasme vasthoudt.

Buurtboomgaard Kostverloren
In buurtboomgaard Kostverloren is het goed toeven voor mens en insect. Initiator Liesbeth Cavé leidt de deelnemers graag rond door de alweer 5 jaar oude buurtboomgaard. Liesbeth: “We richten ons zowel op fruit voor de buurt als op biodiversiteit. Naast fruitbomen en struiken groeien hier ook rozen en veel wilde planten. Het maaien van het gras doen we met de zeis en het hooi halen we met paard en wagen op. We betrekken de buurt er zoveel mogelijk bij. Onze insectenhotels zijn ontworpen door hovenier Wankja Ferguson, gebouwd door een buurtgenoot en gevuld door kinderen van de BSO. De buurt moest even wennen: het was niet netjes genoeg en het gras veel te hoog. Maar intussen we krijgen steeds meer enthousiaste reacties, over de lekkere appels, minder lawaai van de weg en de mooie bloemen. Zoals de Ruig klokjes waar de Klokjesbijtjes in kunnen slapen. Mooi als mensen die link tussen bloemen, bijen en fruit in de praktijk kunnen beleven.”

Praktische gegevens:
Aanmelden
ja heel graag en via dit formulier
Facebook: kijk voor het laatste nieuws op: facebook.com/events
Verzamelen: 18.00 uur in de Paradijsvogelstraat 10.
Picknick: voor soep wordt gezorgd, maar neem verder je eigen eten en drinken mee. We stoppen voor het eten kort in de Oranje Huiskamer.
Einde: rond 20.15 uur in buurtboomgaard Kostverloren
Deelname: gratis

Terug naar agenda

Fietstocht Eetbare Stad Groningen vrijdagavond 13 september

Paradijsvogelstraat 10, Groningen, Netherlands