Festival Roege Vogels

Festival Roege Vogels

15 september 2023 - 16 september 2023
11.00 - 22.00

Vrijdag 15 en zaterdag 16 september 2023 vindt de eerste editie plaats van ‘Roege Vogels’. Een kleinschalig natuurfestival dat zich afspeelt in de voormalige aardappelloods ‘De Woudbloem’, in het gelijknamige dorp in het hart van ‘t Roegwold.

‘Roege Vogels’ brengt een aantal klinkende namen naar ‘De Woudbloem’. Zaterdagmiddag 16 september 2023 staat Nederlands bekendste vogelkenner Arjan Dwarshuis op het programma. Diezelfde avond vertoont Ruben Smit (De Nieuwe Wildernis, WAD) in de historische aardappelloods zijn nieuwste film ‘Grutto!’.

’t Roegwold is voor vogelliefhebbers het ideale natuurgebied. Dat weet ook natuurfotograaf Wilco van der Laan: ‘je ziet en hoort hier zoveel soorten. Kleine karekiet, porseleinhoen, roerdomp, lepelaar, kemphaan, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ontzettend veel vogels die elders bedreigd zijn, hebben hier hun thuis gevonden’. In de muzikale voorstelling ‘Laand van wotter, raait en lucht’, op vrijdagavond 15 september 2023, vertelt hij over zijn passie voor dit natuurgebied.

Wie meer wil weten over de bijzondere geschiedenis van Woudbloem kan zaterdagochtend 16 september 2023 terecht bij een vertelling door ‘het geheugen van Groningen’ Beno Hofman. Aansluitend is Kielzog ter plaatse voor een workshop tekenen met inkt.

Om niks te missen, is er een aantrekkelijk passe-partout. Ook kunnen bezoekers reserveren in het veldrestaurant bij het Knuppelpad voor een driegangendiner door kok Jelle de Visser (17:30, kosten: € 30,-). ‘Roege Vogels’ is onderdeel van Festival Roeg Klassiek, waarvan de derde editie dit jaar plaatsvindt op zondag 17 september 2023.

Tickets zijn te krijgen via de website www.roegklassiek.nl/roegevogels.

Terug naar agenda

Festival Roege Vogels

9618 PB Woudbloem, Netherlands