Excursies Nacht van de Vleermuis in Groninger parken met extra veel vleermuisdetectors

Excursies Nacht van de Vleermuis in Groninger parken met extra veel vleermuisdetectors

28 augustus 2020 - 30 augustus 2020
20.00 - 22.00

  • Organisatie: Vleermuiswerkgroep Groningen
  • Inschrijven bij: info@nmfgroningen.nl
  • Kosten: volwassenen € 5,-, kinderen € 2,-; er moet gepast worden betaald.
  • Website: http://www.nachtvandevleermuis.nl/

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2020 organiseert de Vleermuiswerkgroep Groningen in samenwerking met de Natuur en Milieufederatie elke avond een vleermuisexcursie ter gelegenheid van de Nacht van de Vleermuis.

Om de excursies met de corona afstandsregels mogelijk te maken heeft de Vleermuiswerkgroep speciaal extra detectoren aangeschaft. Daardoor is er één vleermuisdetector aanwezig per twee personen en zal iedereen het geluid van de vleermuizen goed kunnen horen.

Op vrijdag 28 augustus is er een excursie in het Sterrebos, op zaterdag 29 augustus in het Noorderplantsoen en op zondag 30 augustus wordt het Stadspark verkend.

Overdag zie je ze niet, maar bij het vallen van de avond worden de vleermuizen wakker en vliegen ze razendsnel rond op zoek naar insecten. Met een batdetector kunnen de vleermuizen aan de hand van het unieke ultrasone geluid dat ze maken, herkend worden en kan hun soort worden bepaald. In alle parken verwacht de Vleermuiswerkgroep minimaal drie verschillende soorten vleermuizen te kunnen spotten.

Deelname aan de excursies kan uitsluitend na aanmelding via een mail aan klnienhuys@zonnet.nl onder opgave van het aantal deelnemers en de keuze voor de excursie. Het maximale aantal deelnemers per excursie is beperkt tot 20 personen met 10 detectoren. Kosten voor deelname: volwassenen € 5,00; kinderen t/m 12 jaar € 2,00, te betalen met gepast geld. Er is geen wisselgeld.

De excursies beginnen om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De excursie door het Sterrebos begint bij de entree van het park ter hoogte van Hereweg 95, Groningen. De excursie door het Noorderplantsoen begint bij de 2e vijver ter hoogte van de Grote Leliestraat. In het Stadspark begint de excursie bij de kiosk naast de kinderboerderij.

Vleermuizen houden niet van regen. Als er veel regen verwacht wordt, wordt de excursie afgezegd.

Terug naar agenda

Excursies Nacht van de Vleermuis in Groninger parken met extra veel vleermuisdetectors

Hereweg 95, Groningen, Netherlands