Excursie akkernatuur en bijeenkomst over biodiversiteit en eiwittransitie bij Boerderij Ommeland in Thesinge

Excursie akkernatuur en bijeenkomst over biodiversiteit en eiwittransitie bij Boerderij Ommeland in Thesinge

24 mei 2024 - 24 mei 2024

Meld je vanaf 6 mei via duurzaamgroningen.nl aan voor de excursie en neem nu alvast een kijkje op www.ommeland.nu.

De activiteiten in de gemeente Groningen tijdens de Week van de Biodiversiteit zijn verdeeld per gebied. Op vrijdag 24 mei staat omgeving Ten Boer op het programma. Die dag organiseren we van 13.00 – 15.00 uur een excursie over akkernatuur en van 15.00 – 17.00 uur een bijeenkomst over biodiversiteit en eiwittransitie, samen met Menko Oosterhuis van Boerderij Ommeland in Thesinge en de gemeente Groningen. Zet ’t alvast in je agenda!

Over Boerderij Ommeland

Boerderij Ommeland is een van de deelnemers aan het programma Boer&Buur met Natuur, dat in december 2023 van start ging, en wordt gerund door de broers Menko en Janko Oosterhuis. Onder de rook van Groningen hebben zij een akkerbouwbedrijf. Op hun land is al ruimte voor biodiversiteit en het bedrijf is in omschakeling naar een natuurinclusieve vorm van landbouw. Gelegen in de voortuin van de stad zien de broers kansen om veel actiever samen te werken met stadjers. Er wordt al aan een aantal ideeën gewerkt, zoals een coöperatieve zonnepark. Ze zien graag meer leven op hun erf. De broers kunnen gewassen telen voor stadjers, maar stadjers zijn ook welkom om te komen boeren.

Over de Week van de Biodiversiteit

Van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 mei organiseert de gemeente Groningen samen met acht groene organisaties de Week van de Biodiversiteit. Tijdens deze vier dagen zijn er bijna veertig activiteiten in de gemeente Groningen te beleven. Kijk voor het programma vanaf maandag 6 mei op duurzaamgroningen.nl of houd onze website en socials in de gaten voor meer informatie. Aanmelden voor activiteiten is gratis en verloopt via Duurzaam Groningen.

De achteruitgang van de verscheidenheid aan planten en dieren gaat ongekend snel. Steeds meer soorten dreigen uit te sterven. Tijdens de Week van de Biodiversiteit krijg je tips en inspiratie om aan de slag te gaan voor de natuur in jouw omgeving. Op het programma staan excursies, filmvertoningen, lezingen, vergroeningsactiviteiten en ook doe-activiteiten voor kinderen.

 

Terug naar agenda

Excursie akkernatuur en bijeenkomst over biodiversiteit en eiwittransitie bij Boerderij Ommeland in Thesinge

Lageweg 19, 9797 TA Thesinge, Netherlands