Doe (digitaal) mee met het Grote Fossielvrije Livestream Event tijdens het Fossielvrij Weekend!

Doe (digitaal) mee met het Grote Fossielvrije Livestream Event tijdens het Fossielvrij Weekend!

9 oktober 2020 - 9 oktober 2020

  • Organisatie: Het Fossielvrij Weekend is een initiatief vanuit Energiecommissie Noord-Nederland
  • Kosten: gratis
  • Website: https://fossielvrijeweken.nl/

In het weekend van 9 t/m 11 oktober reist heel Noord-Nederland fossielvrij tijdens het Fossielvrij Weekend. Kom in beweging door te fietsen, te wandelen of met een fossielvrij vervoermiddel te reizen. En werk je thuis? Ook die uitgespaarde kilometers tellen mee. Het fysieke programma is omgezet naar Het Grote Fossielvrije Livestream Event op 9 oktober. De organisatie wil deelnemers hiermee online inspireren over duurzaamheid en fossielvrijheid. Samen gaan ze voor 1 miljoen kilometers fossielvrij reizen of besparen door thuiswerken. Beweeg je mee?

Meedoen kan individueel, maar ook als organisatie, bedrijf, (sport)-club of vereniging. Ook hele dorpen of gemeenten kunnen meedoen. De officiële MoveFit-app van het Fossielvrij Weekend registreert eenvoudig alle kilometers die fossielvrij gemaakt of juist uitspaard worden door het thuiswerken. Maak een team aan met collega’s, vrienden of dorpsgenoten en zie precies hoeveel kilometers er samen gerealiseerd worden. De organisatie van het Fossielvrij Weekend was voornemens om in heel Noord-Nederland vele duurzame initiatieven in de kijker te spelen waar mensen fossielvrij naartoe zouden kunnen met fiets, bus of fossielvrij (deel)vervoer. Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn – hoe jammer ook – alle fysieke evenementen waarbij mensen samen komen afgeblazen. Als alternatief nodigen we heel Nederland van harte uit om deel te nemen aan: Het Grote Online Fossielvrije Livestream Event op 9 oktober 2020.

Dit programma wordt live gestreamd vanuit EM2 in Groningen en is opgedeeld in verschillende streams. Met dit diverse programma hoopt de Stichting Fossielvrije Weken niet alleen inspiratie te brengen rondom fossielvrijheid en duurzaamheid, maar ook het gedwongen thuiswerken wat te verlichten. Laat je inspireren tijdens de Talkshow met Myra Eeken-Hermans, een lezing van Jan Rotmans, lunch gezond mee tijdens het lunchintermezzo of sluit aan bij de online VrijMiBo met Raynaud Ritsma. In de avond is er een Fossil Free Night Out met pubquiz: maak een team met je collega’s, vrienden of huis-, dorps- of klasgenoten en test je kennis over fossielvrije mobiliteit, thuiswerken, biodiversiteit, politiek en bekende Nederlanders.

Aanmelden voor de livestreams in niet nodig, maar wil je een link ontvangen vlak voor de start van elke stream, laat dan je mailadres achter op fossielvrijeweken.nl/livestream. Aanmelden voor de Pubquiz kan via fossielvrijeweken.nl/pubquiz.

Zie voor het volledige programma (met o.a. van 10.30-11.30 een lezing van Jan Rotmans) fossielvrijeweken.nl/programma.

Terug naar agenda

Doe (digitaal) mee met het Grote Fossielvrije Livestream Event tijdens het Fossielvrij Weekend!

Suikerlaan 6, Groningen, Netherlands