Dauwtrappen & wild ontbijt aan het water

Dauwtrappen & wild ontbijt aan het water

9 mei 2024 - 9 mei 2024
06.30 - 09.30

Het is nog vroeg, je hebt een vrije dag en toch zet je je wekker. Janet Frieling en Sanne Scheltena nodigen je uit voor een vroege wandeling door het gebied van de NAM-locatie bij Grijpskerk. Onderweg staan we stil bij verschillende kruiden en nemen we je mee in onze passie voor eetbare wilde kruiden. Welke kun je gebruiken, wat is hun smaak en welke toepassingen in de keuken zijn er?

Na de wandeling sluiten we af met een wilde picknick op een kleurig kleed langs het water. Zie in gedachten kruidenbrood met feta voor je, paardenbloemengelei, thee van gefermenteerd wilgenroosje, ingelegde daslookkappertje en een eitje met gerookt daslook zout. Dit zijn zo maar een paar voorbeelden van gerechtjes waar wij voor gaan zorgen.

Wat in ieder geval zeker is, dit ontbijt is éénmalig. Je zult het nooit meer op deze manier voorgezet krijgen.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via deze link.

Dit wilde event wordt georganiseerd door Janet Frieling (Gekruid & Geroerd) en Sanne Scheltena (Greendreamster). Janet en Sanne zijn beide wildplukkers met jarenlange ervaring en wilde koks met een enorme creatieve drive naar nieuwe en bijzondere smaken van de culinaire wilde keuken. Alle gerechten zijn vegetarisch.

Over Natuurpark de Noorderriet

Natuurpark de Noorderriet in Grijpskerk staat ook wel bekend als de NAM-locatie. Rondom de gasopslag is in de jaren ’90 van de vorige eeuw een natuurpark met water, weide, moeras en bosjes aangelegd. Inmiddels wordt het park ecologisch beheerd en is er een grote diversiteit aan wilde planten te vinden.

Terug naar agenda

Dauwtrappen & wild ontbijt aan het water

Waardweg 5, 9843 TK Grijpskerk, Netherlands