Buitendijks wandelen in Werelderfgoed

Buitendijks wandelen in Werelderfgoed

10 september 2023 - 10 september 2023
14.00 - 16.00

Op diverse plaatsen in het Oldambt is een bruin bordje langs de weg geprikt: ‘Welkom in het Waddenzee Werelderfgoed’. De Stichting Landschap Oldambt (SLO), die zich hard maakt voor behoud van het landschap als erfgoed, organiseert op zondag 10 september tijdens Open Monumentendag een wandeling op de kwelders van de Dollard. De kwelders zijn immers Neerlands unieke erfgoed.

Buitendijks ervaart de wandelaar de stilte van het Wad en staat op de scheiding van water en land oog in oog met de bewogen geschiedenis van verdronken dorpen in de Dollard.

De start van de wandeling is de boerderij Drewsheerdt, Carel Coenraadpolder 2, ten noorden van Hongerige Wolf (Finsterwolde). Onder leiding van een SLO gids loopt u over een zandrug de kwelders op en keert via het zogenaamde Ambonezenbosje terug naar het startpunt. Op deze plek wordt de bewogen geschiedenis van verdreven Molukse gezinnen verteld.

De wandeling begint om 14.00 uur en eindigt ongeveer twee uur later. Ter plekke is beperkte mogelijkheid tot parkeren. Koffie en thee zijn bij de wandeling inbegrepen.

Terug naar agenda

Buitendijks wandelen in Werelderfgoed

Carel Coenraadpolder 2, Finsterwolde, Netherlands