1 juli open dag Voedselbos te Glimmen

1 juli open dag Voedselbos te Glimmen

1 juli 2023 - 1 juli 2023
12.00 - 16.30

Op zaterdag 1 juli van 12:00 – 16:30 staat het Voedselbos met Educatiecentrum aan de Meentweg 22a te Glimmen open voor bezichtiging, ervaring, smaaksensatie en informatie. Er zijn rondleidingen langs de verschillende voedselboszones, uitleg over het circulaire zelf-bouwconcept, een authentieke voedselbosproeverij en een uitgebreide productentafel met oogst uit het voedselbos.

Inspiratie en delen van kennis en ervaring
Laat je inspireren tot een eenvoudiger leven dichter bij de natuur. De verschillende deskundigen en ervaren vrijwilligers van het Voedselbos te Glimmen delen graag hun kennis en ervaring. Zo vertellen de bouwers graag hoe zij, na een speciale cursus, het uit zeven houten cellen bestaande Educatiecentrum hebben gebouwd. Leden van het productieteam leggen graag uit hoe ze de kruiden in de zonnedrogers drogen en daarna samenstellen en verpakken tot theemixen. Of praat met de deskundige kok, tuin- en landschapsontwerper of bouwbegeleider. Enthousiast geworden? Doe dan bijvoorbeeld mee met de workshop Meerjarige Groenten op 6 oktober.

Verschillende manieren om bij te dragen
Ook is er gelegenheid om op allerlei manieren bij te dragen om lokaal voedsel en vitale natuur beschikbaar te maken voor toekomstige generaties. Bijvoorbeeld door een donatie te doen bij de productentafel waarmee je twee of meer producten mag uitkiezen. Of door het ‘vrijmaken’ van een vierkante meter voedselbosgrond of sponsoring van de laatste fase van het Educatiecentrum. Voor €10,- per m2 grond of €50,- voor een pot verf help je al mee. Of sponsor voor €1000,- een zonnepaneel of zonneboiler en ontvang als tegenprestatie bijvoorbeeld een bijzonder familiediner met rondleiding of toekomstige gebruik van een unieke vergaderruimte in de natuur (vanaf 2024).

Informatie, aanmelden en ANBI
Meer informatie over en aanmelden voor de open dag, de workshop Meerjarige Groenten of sponsoracties vind je op www.voedselbosglimmen.nl. Stichting Voedselbos te Glimmen heeft een ANBI status, giften zijn aftrekbaar, het bestuur is onbezoldigd en de opbrengst komt voor 100% ten goede aan de ontwikkeling van het Voedselbos met Educatiecentrum voor de gemeenschap.

Terug naar agenda

1 juli open dag Voedselbos te Glimmen

Meentweg 22a, Glimmen, Netherlands