NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Verklein je ecologische voetafdruk!

Verklein je ecologische voetafdruk!

Iedereen heeft een stukje van de Aarde nodig om te leven. Dit stukje is nodig om bijvoorbeeld je voedsel te verbouwen, je huis te verwarmen, je afval te laten verwerken, je kleding te produceren of naar je werk te reizen.

Per mens is op basis van een eerlijke verdeling 1,8 mondiale hectare beschikbaar. Wereldwijd gebruiken we nu per mens 2,7. Een gemiddelde Nederlander gebruikt zelfs 5,8 hectare! Op dit moment hebben we anderhalve Aarde nodig om te produceren wat we in één jaar gebruiken. We vragen dus meer van de Aarde dan ze kan bieden. Hierdoor komen ook de natuur en soortenrijkdom onder druk te staan en erven volgende generaties een Aarde die steeds minder leefbaar wordt.

Jouw voetafdruk

Hoe groot is jouw voetafdruk? Als je dit weet, kun je stappen ondernemen om je ecologische impact te verminderen. De Natuur en Milieufederaties hebben een Voetafdrukscan ontwikkeld waarmee je kunt zien hoeveel Aarde jij nodig hebt. De vragen gaan in op voeding, reizen, vervoer, kleding, wonen en huishouden, afval en goederen en diensten. Het invullen van de test duurt ongeveer 15 minuten.

Doe de test

Wil je weten hoe groot jouw ecologische voetafdruk is? Ga naar de voetafdrukscan.

 


Volg de bloggers van De Voetspot

De Voetspot is een ontmoetingsplek voor mensen die groen en bewust willen leven. De Voetspot wordt gevoed door vrijwilligers uit Groningen en Drenthe die bloggen over het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.

Hiermee willen ze anderen inspireren tot een duurzamere leefstijl. Daarom bloggen ze over hun ervaringen en delen ze deze op Facebook. We bloggen recepten, tips, filmpjes, en verhalen over onze zoektocht. Doe je met ons mee?

Lees de blogs op de website van de Voetspot.

 

Doe mee

Volg ons
Linkedin
NMF Groningen Natuur en Milieufederatie Groningen

De Natuur en Milieufederatie Groningen behartigt belangen voor terreinbeheerders en 50 natuur- en milieuorganisaties in de Provincie Groningen. Vanuit deze belangenbehartiging biedt de Natuur en Milieufederatie communicatie, organisatie en projectuitvoering voor zowel overheden als bedrijven op het...

Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF