NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Groningen Zoemt

Groningen Zoemt

LOGO - Groningen Zoemt

Het gaat niet goed met de bijen in Nederland, maar iedereen kan helpen hun leefomstandigheden te verbeteren! Dát is de boodschap van Groningen Zoemt, een initiatief van de Natuur en Milieufederatie. Om Groningers te enthousiasmeren de bijen een handje te helpen, organiseren we al sinds 2012 allerlei activiteiten. Want de bij blijft belangrijk! Help jij de bijen ook een handje?

 

 

Maak van je tuin een bijenparadijsje

Over bijen

De mens kan niet zonder de bij. Zonder bijen geen bloemen, geen planten, geen groente, geen fruit en geen honing. Bijen bestuiven planten, waardoor deze zich kunnen voortplanten. Helaas zijn veel soorten met uitsterven bedreigd of zelfs al uitgestorven. Hiervoor zijn vele redenen, zoals vervuiling, gebruik van bestrijdingsmiddelen en gebrek aan stuifmeel en nestgelegenheid. Het goede nieuws is dat iedereen kan helpen: plant bijvriendelijke planten in je tuin, gebruik geen gif en ruim je tuin niet té netjes op.

Meer weten
In 2012 organiseerden we het bijensymposium ‘Groenbeheer met oog voor bijen’ en in 2013 volgde daarop een praktijkdag. Hier vindt u de presentaties van het bijensymposium en hier de presentaties van de praktijkdag.

Films
Van twee presentaties die dag zijn opnames gemaakt: de excursie van stadsecoloog Klaas van Nierop over ‘de waarde van groene daken voor bijen’ en de excursie van stadsecoloog Mark Ronda en bijenexpert Anne Jan Loonstra over ‘broedplekken voor bijen in oude boomstobben’.

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF