H. (Hilde) Prummel

Mijn naam is Hilde Prummel en ik ben het nieuwste lid van de RvT van de NMG. Ik ben een Grunniger en geboren en opgegroeid in de Kanaalstreek (31 juli 1970). Al weer 20 jaar woon ik in Harkstede.
Als kind was ik graag buiten en actief bij allerlei groene organisaties. Mijn interesse leidde mij naar de opleiding Milieukunde, waar ik me heb gespecialiseerd in de watertechnologie. Al mijn hele werkzame leven ‘zit’ ik in het water. Op dit moment ben ik directeur van WLN, het waterlaboratorium en kenniscentrum van Waterbedrijf Groningen en WMD Drinkwater, al jaren gevestigd in het prachtige Glimmen. Zoetwaterschaarste en schone waterbronnen zijn de belangrijkste uitdagingen, waar ik dagelijks mee te maken heb. Hoe dragen we zorg om goed en gezond drinkwater 24/7 beschikbaar te houden en hoe zorgen we ervoor dat we de juiste technologieën toepassen? Hiervoor zijn kennis, creativiteit, een goed kennisnetwerk en samenwerkingen essentieel.

De speerpunten van het NMG sluiten inhoudelijk goed aan bij mijn professie en mijn persoonlijke interesses. Zo wandel en fiets ik graag met mijn gezin door onze mooie provincie en hopen we dan bijzondere natuur op de foto vast te leggen. Het behouden van de mooie (natuur)waarden in onze omgeving vergt dat we in gesprek blijven met elkaar. Met alle betrokkenen! Dat is van essentieel belang om met elkaar de toekomstige uitdagingen aan te gaan. Ik geloof in samenwerkingen en wil mij daarom graag voor het NMG inzetten!

Nevenfuncties Hilde Prummel:
– Lid RvT Centre of Expertise Water Technology te Leeuwarden
– Lid van de Investeringscommissie van het NEW Fonds (Netherlands Enabling Watertechnology Fonds B.V.)

Profiel H. (Hilde) Prummel

H. (Hilde) Prummel

Lid Raad van Toezicht