Zonnepanelen delen op de Euroborg

22 augustus 2013

Zonnepanelen delen op de Euroborg

Wat als je zelf graag zonne-energie wil opwekken maar geen geschikt dak hebt? Stichting 1miljoenwatt geeft samen met FC Groningen iedereen de mogelijkheid om op een ander dak zonne-energie op te wekken. Inmiddels is bijna 20% van het aantal panelen verkocht.

Dit collectieve zonne-energieproject komt op het dak van het voetbalstadion van FC Groningen, De Euroborg. Naar verwachting produceren alle zonnepanelen samen voldoende stroom om bijvoorbeeld ruim 70 huishoudens ieder jaar van elektriciteit te voorzien. Meedoen kan door te investeren in één van de ruim 1100 zonnepanelen die op het dak van het voetbalstadion geplaatst worden.

Het werkt alsof u een zonnepaneel op uw eigen dak hebt. Uw paneel op de Euroborg wekt stroom op. Het rendement daarvan (dat meebeweegt met de stroomprijzen en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie) wordt ieder jaar uitgekeerd. Daarnaast krijgt u na 24 jaar uw geïnvesteerde € 550 per zonnepaneel terugbetaald. En als u verhuist, blijft het zonnepaneel van u.

De keuze van FC Groningen voor een groen en duurzaam beleid komt voort uit betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Groen en duurzaam is het thema van deze eeuw. En door een intensieve samenwerking met de overheid, het bedrijfsleven, het publiek en kennisinstellingen heeft de voetbalclub al enorme stappen gezet.

Meer informatie