Zevenster Zonnestroom start aanleg zonnepark

31 mei 2016

Zevenster Zonnestroom start aanleg zonnepark

Op maandag 30 mei 2016 was het eindelijk zover. Alle panelen zijn toebedeeld en na de aansluiting door Enexis kan Zevenster Zonnestroom in Zuidhorn gaan leveren aan haar samenwerkingspartner Qurrent. Ze startten deze dag met de plaatsing van de zonnepanelen en de aansluiting van de installatie.

Gedeputeerde energie Nienke Homan en de heer Henk Bakker, wethouder van gemeente Zuidhorn met duurzaamheid in zijn portefeuille, zijn bereid gevonden om dit moment een extra feestelijk tintje te geven.

De deelnemers aan het project ontvangen een korting op de energiebelasting over hun opgewekte groene elektriciteit. “Voor het zover was, heeft het wel veel zweetdruppels gekost”, vertelt bestuursvoorzitter Reint Brondijk. “De regeling zoals minister Kamp heeft gefaciliteerd, nodigt niet direct uit om ermee aan de slag te gaan. Maar je wilt een bijdrage leveren aan de energietransitie en dus ga je toch door. En uiteindelijk is het ons gelukt om het tot een meer dan rendabel project te maken.”

De zonnepanelen van Zevenster Zonnestroom worden gerealiseerd op het dak van VOF Kuipers/De Zevenster in Zuidhorn. Hierop worden 200 panelen geplaatst.

Zevenster Zonnestroom is een van de winnaars van de Postcoderoospremie. De ervaringen die zijn opgedaan worden onder andere via het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts gedeeld met andere initiatiefnemers. Meer informatie over Zevenster Zonnestroom is te vinden op www.zevensterzonnestroom.nl.