Workshop Makkelijke Moestuin

12 april 2013

Workshop Makkelijke Moestuin

Heb je altijd al je eigen ‘vierkante metertuin’ aan willen leggen? Kom dan op zaterdag 20 april naar de workshop Makkelijke Moestuin®, georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Groningen in samenwerking met de gemeente Groningen en Tuinindestad. De workshop geeft nuttige tips hoe je een Makkelijke Moestuin® aan kunt leggen in de stad Groningen.

Stappenplan
Saskia Naber, moeder van ‘’Bijna-Groenste-Groninger’’ Jelle Medema, geeft een uitgebreide workshop over de Makkelijke Moestuin Methode. Jelle Medema schreef samen met zijn moeder het boek ‘’De Makkelijke Moestuin’’, een boek met allerlei handige tips hoe je op een beperkt oppervlakte een volwaardige moestuin kunt aanleggen. Voor optimaal succes is het wel noodzakelijk om een aantal stappen te volgen. Saskia Naber legt deze stappen haarfijn uit aan de hand van een Makkelijke Moestuin bak. Tijdens de workshop wordt een folder uitgereikt en kunnen geïnteresseerden het boek aanschaffen.

Stadsvriendelijke methode
De methode is afgeleid van het Amerikaanse Square Foot Gardening© en is geschikt gemaakt voor de Nederlandse gebruiker. Het is een gemakkelijke methode: door te tuinieren in speciale bakken van 1,20 x 1,20 m kun je een stadsvriendelijke moestuin aanleggen op vervuilde grond, tegels, daken en in schooltuintjes.

Opgave
De workshop wordt gegeven van 13.30 uur tot 16.30 uur bij Tuinindestad in de kas aan de Friesestraatweg 137a. De workshop kost €15,- per persoon. Dit bedrag kun je ter plekke voldoen. Aanmelden is verplicht en kan tot 17 april door een mail te sturen naar eetbarestad@nmfgroningen.nl.

Achtergrond
De beweging Eetbare Stad stimuleert Stadjers om gezamenlijke moestuinen, kruidentuinen en boomgaarden aan te leggen in het ongebruikte openbare groen van de stad Groningen. Kijk hier voor meer informatie. Wil je voorbeeldprojecten zien? Kom dan naar de open dag van een aantal initiatieven van Eetbare Stad op 27 april.