Win het ‘Kringlogo’ voor het meest circulaire burgerinitiatief van de provincie Groningen

21 december 2021

Win het ‘Kringlogo’ voor het meest circulaire burgerinitiatief van de provincie Groningen

Ben jij betrokken bij een bewoners- of burgerinitiatief dat actief is op het gebied van circulariteit? Ding dan mee naar de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief in de provincie Groningen. Je wint hiermee een jaar lang gebruik van het ‘Kringlogo’. Het winnende initiatief mag een jaar lang het Kringlogo in alle uitingen gebruiken en krijgt provinciale en landelijke publiciteit.

Circulaire projecten die door burgers of bewoners worden opgezet zijn op andere waarden gericht dan geld of kosten. Het gaat bij dit soort initiatieven vooral om het creëren van maatschappelijke meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven om voedsel in een lokale, gesloten kringloop te krijgen, aan de totstandkoming van een gezamenlijk wormenhotel of aan initiatieven die actief zijn om afval te voorkomen of te recyclen.

Deze initiatieven zijn inspirerend en dienen als voorbeeld voor andere burgers en bewoners die zelf ook aan de slag willen gaan. Daarom zet de Natuur en Milieufederatie Groningen het leukste, mooiste of innovatiefste burgerinitiatief extra in de spotlights tijdens de Week van de Circulaire Economie.

De landelijk campagneweek Week van de Circulaire Economie vindt plaats van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari 2022 en is bedoeld om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in de circulaire economie. Tijdens deze week zullen wij via onze kanalen extra veel aandacht besteden aan de winnaars.

Wil je jouw project opgeven of ken je een burgerinitiatief bij jou in de buurt, neem dan contact met ons op via k.meijer@nmfgroningen.nl. Beantwoord in je mail a.u.b. de volgende vragen:

– Naam initiatief?
– Naam contactpersoon?
– Kun je één of twee voorbeelden noemen van circulaire activiteiten van het initiatief?
– Wat maakte deze activiteit(en) zo succesvol?
– Waarom kan het initiatief dit steuntje in de rug goed gebruiken?

De ‘Kringlogo’ prijs is een initiatief van de gezamenlijke Natuur en Milieufederaties.

Opgeven kan tot en met 31 januari 2022.

Tags:
Profiel Karlien Meijer

Karlien Meijer

Makelaar Jong Leren Eten; werkdagen: di, do