Wie heeft de milieuvriendelijkste tuin van Groningen?

27 maart 2012

Wie heeft de milieuvriendelijkste tuin van Groningen?

Om inwoners van de stad Groningen te stimuleren met oog voor plant en dier te tuinieren hebben de Natuur en Milieufederatie Groningen en de gemeente Groningen een wedstrijd uitgeschreven; de Milieuvriendelijkste Tuin van Groningen. Heeft u een tuin en woont u in de stad Groningen? Vul dan nu de tuinmeetlat in en win een Ecologische Tuin Make-Over!

Meer natuurlijke, dus milieuvriendelijke tuinen: dat moedigen de Natuur en Milieufederatie en de gemeente Groningen aan. Door middel van deze prijsvraag willen we aandacht vragen voor de inrichting van tuinen in de stad, want hoe milieuvriendelijk is uw tuin eigenlijk? Door het invullen van de tuinenmeetlat komt u erachter!

Achtergrond
In plaats van gras, struiken en bomen worden er helaas steeds meer tuinen ‘verhard’ ingericht, met stenen en tegels. En dat is niet goed voor het milieu, want minder groen betekent minder bijen, minder vogels en minder vlinders. Daarnaast  kan het regenwater niet de grond intrekken en wordt het riool overbelast. Met als gevolg: problemen met de afwatering in de stad.

Doe ook mee!

Op deze speciale website kunt u de tuinenmeetlat invullen en uw gegevens opsturen. Invullen kan nog tot en met 15 augustus 2012. Daarna kiest de jury vier tuinen. Deze tuinen zullen worden bezocht en uitgebreid worden gejureerd. Daarna zal een winnaar worden gekozen die een ecologische tuinverbetering wint door ecologisch hovenier Klavertje Vier: De milieuvriendelijkste tuin wordt zo nóg vriendelijker voor vogels, vlinders en bijen! De winnaar krijgt een advies op maat, nieuwe planten én handige nestkasten voor diverse diersoorten. Uiteraard gebeurt alles in overleg met u.

Aanmoedigingsprijs
Nog niet zo’n milieuvriendelijk tuin? Een lage score? Dan maakt u kans op een heuse ecologische tuin make-over! Deze aanmoedigingsprijs wordt gekozen uit alle inzendingen.

Meer informatie
Kijk voor alle informatie over de wedstrijd op www.milieuvriendelijkstetuingroningen.nl