Wethouders gaan ‘bijvriendelijk handelen’

12 februari 2014

Wethouders gaan ‘bijvriendelijk handelen’

De voor het groenbeheer verantwoordelijke wethouders van Bellingwedde en Vlagtwedde hebben vanochtend voor het gemeente huis in Sellingen het Convenant Bijvriendelijk handelen ondertekend van www.bijenlint.nl. Milieudefensie Zuidoost Groningen kwam vanochtend naar het gemeentehuis in Sellingen om samen met een “Mega-Bij” de beide wethouders een bijenhotel en het “kleinste potje” honing aan te bieden.

Wethouder Seine Lok van Vlagtwedde vertelde zich zeer bewust te zijn van de problemen die de bijen op dit moment wereldwijd hebben. Met het ondertekenen van het bijenconvenant verklaarde hij zich zoveel mogelijk in te zetten voor een bijvriendelijk beheer van het openbaar terrein, inclusief het openbaar groen in zijn gemeente. Hij beloofde het hotel een plaats te geven in zijn tuin.

Wethouder Lia van der Tuin vertelde in haar privéleven zeer nauw betrokken te zijn bij een natuurvereniging en dat zij in haar tuin een groot bijenhotel heeft gebouwd. Voor haar was het dan ook geen probleem om het convenant te ondertekenen, met dien verstande dat ze niet alleen de beslissingen nam. Zich er voor in zetten wil zij en dat is wat Milieudefensie betreft al heel mooi.

Bij beide wethouders is het verzoek neergelegd ook online het convenant te ondertekenen.
Foto: Heidi Wenteler