Week van de Circulaire Economie in Groningen

23 januari 2023

Week van de Circulaire Economie in Groningen

Van 6 februari t/m 11 februari 2023 vindt de achtste landelijke Week van de Circulaire Economie plaats. Door het hele land ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen mensen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie. In de regio Groningen zorgt een aantal partijen ervoor dat Groningers inspirerende evenementen kunnen bezoeken in eigen buurt.

Programma

SDG House Groningen, Groener Groningen, Noorden Duurzaam, de Natuur en Milieufederatie Groningen, Groene Burgemeester Peter Bootsma en lector Circulaire Economie Egbert Dommerholt hebben de handen ineengeslagen om Groningse circulaire initiatieven onder de aandacht te brengen. Eind januari brengen zij een timetable uit met daarin een breed programma aan evenementen. Zo willen zij circulariteit dichterbij brengen – in huis, tuin, kledingkast, op school, op het werk en in de openbare ruimte. Hou sdghousegroningen.nl in de gaten voor de laatste updates over het programma van de Week van de Circulaire Economie in Groningen.

Je evenement aanmelden

Mensen die zelf een evenement over circulariteit organiseren kunnen zich aanmelden via de website van SDG House Groningen. Bij promotie kunnen de hashtags #WeekvandeCE en #circulaireeconomie gebruikt worden. Belangrijk: als organisator van jouw evenement ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van aanmeldingen, de communicatie met deelnemers, et cetera. De inhoud van het evenement bepaal je zelf.

De Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse landelijk campagneweek die de transitie naar een circulaire economie aanjaagt en versnelt. Tijdens deze week krijgen goede voorbeelden een podium en ontmoeten pioniers elkaar. Succesverhalen en uitdagingen worden besproken en starters krijgen tips om aan de slag te gaan. Samen vormen de evenementen een groot landelijk bottum-up festival.

Waarom een Week over de Circulaire Economie?

Het is belangrijk dat we slimmer omgaan met onze grondstoffen en met de aarde, voor ons en de generaties na ons. Tijdens de Week van de Circulaire Economie willen we dat zoveel mogelijk mensen hierover horen! En vooral: dat mensen en bedrijven (andere) ideeën opdoen om afval tegen te gaan. In 2030 – het jaar waarin ook de Sustainable Development Goals moeten worden gehaald – moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen gebruiken. Dus, dan halen we de helft minder grondstoffen uit de natuur. In 2050 doen we dat helemaal niet meer, is het streven van de overheid: dán is onze economie circulair.

Wie heeft de Week van de Circulaire Economie bedacht?

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. In een circulaire economie is afval niet meer denkbaar. Bezoek voor meer informatie de website van de Week van de Circulaire Economie.

Tags:
Profiel Karlien Meijer

Karlien Meijer

Makelaar Jong Leren Eten; werkdagen: di, do