Website HIER opgewekt in de lucht

15 juni 2012

Website HIER opgewekt in de lucht

Op woensdag 13 juni is de website Hieropgewekt.nl gelanceerd. Deze website is een online platform voor lokale duurzame energie initiatieven. De website is de verzamelplaats voor kennis die komt kijken bij het opzetten van een lokaal duurzaam energie project: Hoe start je een initiatief? Hoe zit het met verschillende vergunningen? Hoe werf ik leden en zorg ik voor een maatschappelijk draagvlak? Hoe financier ik mijn initiatief? En met wie kan ik sparren?

Deze zomer nog wordt de website uitgebreid met een overzicht van alle decentrale energieprojecten in Nederland. Zo zijn projecten vindbaar èn onderling vergelijkbaar. Tevens biedt de site dan een forum-functie zodat vraag en aanbod op elkaar kunnen worden afgestemd.

De website maakt onderdeel uit van HIER opgewekt, een gezamenlijk project van de HIER Klimaatcampagne en de Natuur en Milieufederaties. Samen werken deze partijen aan de groei en bloei van lokale duurzame energie initiatieven. De HIER Klimaatcampagne op landelijk niveau, de Natuur en Milieufederaties vanuit de 12 provincies. Op het gebied van kennisdeling werkt HIER opgewekt nauw samen met e-Decentraal.