Stuur jouw verhaal op voor de tweede Groninger Scheurkalender

20 mei 2016

Stuur jouw verhaal op voor de tweede Groninger Scheurkalender

Wat beweegt jou in Groningen?

Sinds 1 mei jl. kunnen alle Groningers weer hun eigen kalenderpagina voor de Groninger Scheurkalender 2017 insturen. Met een zelfgemaakte foto, tekening, gedicht of klein verhaaltje geven Groningers antwoord op de vraag: “Wat beweegt jou in Groningen? Waar word je blij van? Wat raakt je?”.

Het initiatief om een typisch Groninger Kalender uit te brengen komt van een aantal Groninger organisaties. Zij zijn namelijk van mening dat Groningen zoveel meer is dan alleen een aardbevingsgebied. En dat we dat best eens wat luider en creatief mogen laten zien. Onder het motto ‘Niet scheuren maar verbinden’ zag de eerste editie (2016) van de kalender in november 2015 het licht. Meer dan 700 inzendingen kwamen binnen. Op basis van dit succes is besloten een tweede editie uit te brengen.

Niet scheuren maar verbinden

Alle Groningers en anderen die Groningen een warm hart toedragen worden uitgenodigd hun inzending via de website www.groningerscheurkalender.nl in te sturen.

Er kan tot 1 augustus worden ingezonden waarna een jury, samengesteld uit de initiatief­nemers, de inzendingen gaat beoordelen en selecteren. In oktober ligt de prachtige kalender 2017 in de winkels.

De Groninger Scheurkalender is een initiatief van: Adfo Movere, Arriva, Erfgoedpartners, Groninger Dorpen, Groninger Landschap, Hanzehogeschool Groningen, Humanitas, Natuur en Milieufederatie Groningen, Rijkuniversiteit Groningen, Stavoor, Stichting Oude Groninger Kerken, Universitair Medisch Centrum Groningen, VRIJDAG, Zorg Innovatie Forum (ZIF) en Waterbedrijf Groningen.