De Warmtetour door Groningen gaat weer van start!

6 oktober 2016

De Warmtetour door Groningen gaat weer van start!

In oktober start de Groningse energiecampagne ‘de Warmtetour’. Deze campagne is bedoeld voor woningeigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken. Door middel van een Warmtetour langs diverse Groninger gemeenten kunnen geïnteresseerden zich laten informeren over isolatiemogelijkheden, het offertetraject, de financiële kant van isoleren en direct contact zoeken met bedrijven.

Waar kunt u als woningeigenaar het beste beginnen met energiebesparing?
Tijdens de informatieavonden geeft het Energieloket Groningen allerlei praktische tips en adviezen. Want waar dient u rekening mee te houden als u aan de slag gaat met vloer-, bodem-, gevel-, dakisolatie- of isolerende beglazing? Wat zijn nu de belangrijke vragen die u een isolatiebedrijf, glaszetter of aannemer kunt vragen? Waar moet u op letten in het offertetraject? Wat kosten de maatregelen gemiddeld en wat leveren ze op? En welke financiële mogelijkheden heeft u om de maatregelen te realiseren? Tijdens de Warmtetour avonden kunt u op deze vragen antwoord krijgen.

Bedrijvenmarkt
Op alle Warmtetour informatieavond zijn lokale bedrijven aanwezig op het gebied van bodem-, vloer-, gevel- en dakisolatie en hoogrendementsglas. Daarnaast zijn ook lokale Buurkracht buurtteams en/of lokale energie initiatieven aanwezig. Het Energieloket Groningen en ervaringsdeskundigen zijn er om u te helpen met een onafhankelijk advies.

De volgende data zijn bekend:


Isoleren nu extra aantrekkelijk: subsidie
Met subsidie wordt isoleren nog aantrekkelijker. Vanaf 15 september 2016 is een landelijke regeling geopend waarmee u zo’n 20 procent subsidie kunt krijgen als u twee isolatiemaatregelen tegelijk laat uitvoeren. Tijdens de Warmtetour-avond vertellen we hier meer over.

De informatieavonden zijn gratis toegankelijk en starten om 19.30 uur. Aanmelden is gewenst.
Like het Energieloket Groningen ook op Facebook en blijf op de hoogte van de Warmtetour.