Wanted: gedreven trekker werkveld circulaire economie

9 februari 2017

Wanted: gedreven trekker werkveld circulaire economie

Stichting Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) en de Milieu Federatie Friesland (FMF) zijn provinciale overkoepelende natuur- en milieuorganisaties die werken aan mooie en duurzame provincies. Bij de twee federaties zijn 90 grotere en kleinere natuur- en milieuorganisaties aangesloten.

 De Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) en de Milieu Federatie Friesland (FMF) zoeken per direct een
trekker op het terrein van Circulaire Economie voor 40 uur per week

De NMG en FMF inspireren mensen, bedrijven en overheden in de transitie naar een duurzame samenleving en treden op als aanjager en verbinder. De NMG en FMF zoeken kansen, creëren mogelijkheden en stimuleren de uitvoering. Voor de federaties is circulaire economie een belangrijk thema, dat volop in ontwikkeling is. De NMG en FMF willen het werken aan een meer circulaire manier van wonen, werken en consumeren stimuleren en betrekken inwoners, bedrijven en overheden bij deze transitie naar een duurzame samenleving. En dat doen we niet alleen maar in nauwe samenwerking met andere partners zoals de Vereniging Circulair Fryslân, bedrijven, lokale organisaties, inwoners en overheden.

Functieomschrijving

Als trekker Circulaire Economie werk je namens de federaties in Fryslân en Groningen aan het thema circulaire economie. Je werkt de helft van de tijd bij de NMG in Groningen en de andere helft bij de FMF in Leeuwarden.

Bij de NMG ligt de nadruk op overleg met bedrijven (met name in het Eemshavengebied), de overheid en andere belanghebbenden. Je verwerft voor de NMG een positie op dit onderwerp en draagt zorg voor de acquisitie en uitvoering van projecten. Je bouwt een netwerk op en legt verbindingen tussen bedrijven/organisaties (b.v. chemische industrie en agrarische bedrijven) die elkaar van nature niet zo makkelijk vinden en brengt ze in contact met elkaar.

In Friesland is je rol partijen te enthousiasmeren, voorbeelden voor het voetlicht te brengen en het creëren van een breed maatschappelijk draagvlak voor circulaire economie. Dit vertaal je naar concrete projecten en activiteiten op het raakvlak bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Circulaire economie zien wij in Fryslân vooral als een beweging die probeert bedrijven, overheden, burgers en maatschappelijke organisaties te verleiden om mee te doen.

 Je profiel
Je hebt een relevante opleiding op WO/HBO-niveau, bij voorkeur scheikunde of chemische technologie, met als afstudeerrichting bijvoorbeeld circulaire economie, Cradle2Cradle, biobased economy, closing cycles of soortgelijke richtingen. Verder beschik je over de volgende kwaliteiten: 

 • Je hebt een duidelijke visie op het gebied van circulaire economie.
 • Je hebt een groen hart en wilt je graag inzetten voor een mooie en duurzame provincie.
 • Je bent bedreven in het acquireren, ontwikkelen en managen van projecten.
 • Je hebt affiniteit met het (chemisch) bedrijfsleven.
 • Je hebt bij voorkeur kennis over en ervaring met de chemische sector.
 • Je beschikt over aantoonbare werkervaring met de transitie naar een circulaire economie.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht.
 • Je bent een netwerker, inspirator en verbinder.
 • Je bent daadkrachtig en initieert kansen.
 • Je kunt ideeën vertalen naar een praktische aanpak.

 Wij bieden

 • een afwisselende functie voor 40 uur per week;
 • een maximum salaris van 4091,- (op basis van 40-urige werkweek, schaal 10), afhankelijk van ervaring;
 • een dynamische organisatie waarin je met grote mate van zelfstandigheid kunt werken;
 • standplaats is zowel Groningen als Leeuwarden
 • twee gemotiveerde teams collega’s die vastberaden werken aan een mooi en duurzaam provincies;
 • een tijdelijke aanstelling voor zes maanden met uitzicht op verlenging (afhankelijk van acquisitieresultaten en functioneren).

 Procedure
Neem voor meer informatie contact op met directeur Anneke Schäfer via 050 2085012. Stuur je motivatie en CV voor 7 maart 2017 naar info@nmfgroningen.nl. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 20, 21 of 22 maart.