Vrijwilligers in het zonnetje tijdens Gronings Groen

Vrijwilligers in het zonnetje tijdens Gronings Groen

Vrijdag 13 september hebben we met de Groene Zes* onze vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens het jaarlijks evenement Gronings Groen.

24 september 2024

Dit keer nodigde Natuurmonumenten iedereen uit op landgoed Vennebroek in Paterswolde. Op deze prachtige locatie kwamen in de middag zo’n 160 vrijwilligers samen om workshops en lezingen te volgen of om mee te gaan met een wandelexcursie of een fietstocht. Voor iedere deelnemer was er wel een onderwerp te vinden.

Activiteiten waren bijvoorbeeld een introductie en demonstratie in het maaien met de zeis, een lezing over nachtvlinders, een lezing over broedhopen voor ringslangen en natuurlijk een uitgebreide rondleiding over het landgoed.

Lievelingsboom en energieboswachter

Jasper Tiemens verzorgde een filmvertoning van Lievelingsboom (bekijk ‘m hier!) van documentairemaker Tom Tieman en gaf daarna een rondleiding langs een aantal bijzondere, eeuwenoude bomen op het landgoed. Merijn de Jong praatte een groep geïnteresseerden bij over de training tot Energieboswachter.

Bart Zwiers van Natuurmonumenten sloot de dag af en riep alle aanwezigen op zich te blijven uitspreken voor de natuur, die zelf geen stem heeft en alle steun kan gebruiken. Daarna gaf hij het stokje voor de volgende editie door aan Beppie van der Sluis van Staatsbosbeheer.

* Het Groninger Landschap, IVN Groningen, Landschapsbeheer Groningen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer

Bekijk hieronder een foto-impressie: