Vooraankondiging presentatie CO2 ambitie

20 oktober 2011

Vooraankondiging presentatie CO2 ambitie

Op maandagmiddag 21 november wordt het project CO ambitie gepresenteerd. In dit landelijke project werken de Natuur- en Milieufederaties samen met bedrijven om extra CO reductie te behalen. Warmtekracht-centrale Delesto BV uit Delfzijl doet in Groningen met het project mee. In maart 2010 is de CO ambitie van start gegaan en de resultaten worden op 21 november 2011 tijdens een grote landelijke bijeenkomst gepresenteerd. Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu en VNO-NCW voorzitter Wientjes zullen de resultaten van de CO ambitie onthullen. Dat gebeurt in Silverijn, Plompetorengracht 3 in Utrecht.

Het project CO₂ ambitie is een bijzonder project omdat voor het eerst in Nederland de Natuur- en Milieufederaties samen met het bedrijfsleven werken aan een schonere en energiezuiniger wereld. Het landelijke project is een vervolg op het project ´de Zeeuwse CO₂ ambitie´ dat in 2007 en 2008 is uitgevoerd. Vanwege het grote succes van de Zeeuwse CO₂ ambitie is dit concept nu toegepast in tien provincies. In het project wordt samengewerkt met Ecofys, een onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in de betreffende succesvolle aanpak. In elke provincie is bij één bedrijf een CO₂ scan uitgevoerd en een CO₂ reductieplan opgesteld. Daarna is in overleg met de Natuur- en Milieufederatie bekeken welke concrete maatregelen daadwerkelijk worden uitgevoerd en op welke termijn dat gebeurt.

Tijdens de presentatiemiddag op 21 november staat CO₂ reductie centraal. Daarnaast kijken we ook naar innovatiekansen voor het bedrijfsleven, de voorbeeldfunctie voor andere bedrijven, risico’s die bedrijven willen nemen en hun ambitie om CO₂-reductie maximaal te realiseren.

Deelnemers aan het project CO₂ ambitie zijn:
Delesto, Delfzijl
Attero, Wijster
Hyproca Lyempf, Kampen
Arla Foods, Nijkerk
HVC, Alkmaar
Sara Lee Douwe Egberts, Utrecht
IOI – Loders Croklaan Oils BV, Rotterdam
Zeeland Refinery, Vlissingen (voorheen Total Raffinaderij )
Suiker Unie, Dinteloord
Waterschapsbedrijf Limburg , Roermond

Graag ontvangen wij u op maandag 21 november!

De CO₂ ambitie is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Postcode Loterij

Meer informatie
Uitnodiging CO2 ambitie

Vooraankondiging presentatie CO2 ambitie